<<< Vissza

Szauna, napozó és mini golf

2005. május 20.

 
Strandi főszezonról általában május 1-jétől beszélhetünk. Ami azután szeptember 1-jéig tart. Sajnos, az időjárás eddig nem kedvezett a nap- és vízimádók táborának, így a látogatók körében sem tapasztalható felfutás - jelentette ki a Rádió Szentes önkormányzati fogadóórájának vendégeként Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója.

Pedig a strand vízminősége mára megfelelő. Mint mondta, ezzel kapcsolatban az elmúlt időszakban rengeteg tévhit látott napvilágot. Elkészült az uszoda úgynevezett egységes üzemelési jogi engedélye. Komoly problémát jelentett az, hogy menet közben tulajdonosváltás történt annak a termálkútnak az esetében, ami a készletet, az ellátást biztosítja. Ez az úgynevezett kutatói kút. A Dél-alföldi Bioinnovációs Centrum az új tulajdonos, az uszoda tőlük kapja a medencék feltöltéséhez szükséges termálvizet. Hasonlóan nehezítette a munkát a vízjogi hatóság átalakulása. Másrészt a szakhatóságokat is rengeteg szabály kötötte. Mára a vízminőség nemcsak a dokumentumok szerint, hanem a valóságban is megfelelő.

Ahogy a vízforgatókra terelődik a szó, Tomcsányi Ferenc elmondta, a jelenlegi rendelet szerint minden medencének rendelkeznie kell vízforgató berendezéssel. A ligeti uszodában három termálvizes medencéből hiányoznak a vízforgatók. Azaz... Az igazgató meggyőződése, hogy a melegvizes vagy a termálvízzel töltött gyógyvizes medencéket nem célszerű forgatni, hiszen a víz azt a hatást veszíti el az által, ami miatt ezeket a medencéket kedvelik.

Nemrégiben készült el a finn típusú szauna. Az épületben két szauna kabin, három masszázságy, egy-egy pezsgőfürdő és merülő-medence, több zuhanyfülke, női és férfi öltöző, toalett található. Az épület tetején elkészült a topless napozó.

A strandon új szórakozási lehetőségként közel egy tucat mini golfpálya várja a bejárat mellett található árnyékos területen a vendégeket. Hamarosan lehetőség nyílik bicikli, vízibicikli és más egyéb eszközök bérlésére. A ligeti fürdőben üzemelnek a csúszdák, minden készen áll a nyárra.

S, ami lényeges: az intézményben nem emeltek belépő- és szolgáltatási díjakat, a tavalyi árakkal dolgoznak. A változás csupán annyi, hogy elő- és utószezoni árak kerültek bevezetésre, elsősorban a szállástevékenységben, az üdülőházaknál.

A nyári rendezvények sorában a május 29-i "Szezonnyitó bulit" említette az igazgató. A rendezvény programját lapunk 3. oldalán olvashatják. A szezonzárót augusztus 27-28-ára tervezik. Előtte azonban még megrendezik olimpiai reménységek tornája (aug. 5-6-7.), s idén is lesz "Sastorna". A nemzetközi amatőr vízilabda torna várható időpontja augusztus 13-14.

(lovas)


<<< Vissza