<<< Vissza

Mozdultak a koleszosok

2005. május 13.

 
Tizenharmadik alkalommal rendezte meg sportnapját a Terney Béla Középiskolai Kollégium a múlt csütörtökön. A rendezvényre nyolc városból fogadták el a meghívást a testvérkollégiumok, köztük egy szlovákiai is. A szentesi koleszosok eredményesen szerepeltek.

A tizenhárom évvel ezelőtt indított Mozdulj-sportnap az eltelt időszakban egybefonódott a szentesi kollégium nevével, melyhez mind több testvérkollégium csatlakozott. Első volt a rendezvény abból a szempontból, hogy az önkormányzattal karöltve szervezték, és Európa-napok cím alatt futott. Ily módon sikerült még színvonalasabbá tenni a sporttalálkozót, emelni a jelentőségét, mondta Nyári Józsefné, a kollégium igazgatója. A testvérkollégiumokkal nem csak sportkapcsolatokat ápolnak. A kapcsolatok a tantestület számára tapasztalatcserére adnak lehetőséget, a diákság pedig kulturális találkozókon is részt vehet. Ezen a május eleji napon a kollégiumok fiatal lakói a sportban mérték össze erejüket. A helybeli kollégistákat nem volt nehéz rávenni a részvételre, hiszen a Terney sportélete aktív. Fociban, kosárlabdában lány-és fiúcsapatuk van, kézilabdára most még csak lányok járhatnak, de igény mutatkozik a fiúk részéről is. Az igazgatónő büszkén említi: a diákszálló lakói szép számban vesznek részt a kollégiumi edzéseken, annak ellenére, hogy elég sok iskolai elfoglaltságuk is van délutánonként. A Mozdulj-ra 64 fővel, a legnépesebb csapattal készültek.

Az ünnepélyes megnyitóra európai uniós nemzetek zászlóival sorakoztak fel a versenyzők. A Kőszegről, Tatáról, Komáromból, Egerből, Nyíregyházáról, három csongrádi kollégiumból és a szlovákiai Urbanovo-Ógyalláról érkezett diákokat, a szentesi kollégistákkal összesen 225 gyereket Szirbik Imre polgármester köszöntötte.

Szokatlanul hangos volt a kollégium környéke aznap: a diákok, megmérettetések előtt vagy után, kis kupacokban a füvön ülve szurkoltak társaiknak, a délelőtt és a délután egy részében zajló vetélkedés alatt folyamatosan dübörgött a zene a kollégium udvarán, az ebédlőben estig, ahol az önkormányzati pályázati forrásból sztárvendégként a Club 54 együttes is fellépett.

Négy helyszínen zajlott a versengés, négy sportágban. A kispályás focit a sportközpontban rendezték, a kézilabda-meccseket a Dr. Papp László Sportcsarnokban, a kosaras lányok a Horváth Mihály Gimnázium tornatermében, míg a fiúk a kollégiumi pályán pattogtattak. Külön helyszínt kapott az íjászat a sportközpont területén, és külön említést is érdemel. Az utóbbi években próbálkoznak ezzel a sportággal a Mozdulj-sorozatban, lovag Imre Károly értő szervezésében. Szép érmeket kaphattak tőle a legjobbak, ráadásul a lányok versenyében hárman a Terney lakói közül: első lett Fehér Alexandra, második Gőgh Brigitta, harmadik Hornok Zsuzsa. A Terney igyekezett itthon tartani a helyezések zömét, első lett mindkét kosárlabda-csapatuk, lánycsapatuk ugyancsak győzött kispályás fociban, míg kézilabdában a harmadik helyet szerezték meg.

D. J.


<<< Vissza