<<< Vissza

Magyar áruk forgalmazója
A hazai termelők érdekeit képviseli

2005. május 13.

 
Megtartotta küldöttgyűlését a Szentes és Vidéke Áfész. Ma már a legnagyobb tulajdonosok előtt adtak számot az elmúlt évi tevékenységről, eredményekről. Azt követően a gazdasági társaság közgyűlését tájékoztatták hasonló témában. Nehézségekről, gondjaikról, terveikről. Mind a küldöttgyűlésen, mind a közgyűlésen a tulajdonosok elfogadták a teljesítést, illetve a Hunor Coop Rt. erre az évre szóló terveit és üzletpolitikáját.

- Nem szeretnék a múlttal foglalkozni, hiszen az már történelem - mondta Mészáros Zoltán elnök-vezérigazgató. - Helyette előre kell tekintenünk. Hogyan képzeli el a társaság vezetése a túlélést, a talpon maradást? Árbevételünket közel azonos szintre terveztük, mint az elmúlt esztendőben. Egyrészt amiatt, hogy a tevékenységünk valamelyest csökkent, a fölvásárlás a lúdintegráció megszűnt, ugyanakkor tizenegy makói bolttal bővült a társaság. Idén közel 4 milliárd forintos árbevétellel számolunk. Elképzeléseink között fejlesztések, bővítések, korszerűsítések szerepelnek. Új üzletek nyitását is tervezzük. A főutcai Napsugár helyén hamarosan megnyitjuk a Coop-Napsugár ABC-t. Kínálatunkkal szeretnénk az élelmiszer, a friss áruk és a napi cikkválaszték területén a vásárlókat maximálisan kiszolgálni.

- Öntől hallottuk, hogy a tevékenységük is változik.


- Igen, specializáljuk magunkat. A fő csapásirány az élelmiszer-kiskereskedelem. Ebben látjuk a jövőt. Nem vagyunk óriások, szerényebb üzletlánccal rendelkezünk, de annál nagyobb szívvel, hűséggel szeretnénk szolgálni az itt élőket. Magyar árut kínálunk, amely magyar munkahelyeken teremtődik.

- Felmérések alapján ma az átlag magyar vásárló úgymond, árat vesz, nem a termékre figyel...


- Ezt használják ki a multicégek. Mi szeretnénk a tudatos vásárlásra ösztönözni. A külföldi áru, nem a pl. magyar baromfitermesztést fogja szolgálni. Ahogyan a német ember büszke a német sörre, az olasz a hazájában termelt borra, a magyar ember is legyen büszke a magyar termékre!

- Ilyen alacsony fizetések mellett elvárhatjuk mindezt?


- Illúzióink nincsenek, de nem lenne baj, ha mi elkezdenénk ezt a folyamatot. Mert egy chilei termék nem a magyar termelőt és a gyárat, vagy az üzemet támogatja.

Lovas József


<<< Vissza