<<< Vissza

Véget ért a bajnokság
Női NB I-es futsal

2005. május 6.

 
Az 5-8. helyért folyó csatározások harmadik illetve negyedik fordulójával befejeződött a 2004-2005-ös NB I-es női futsal bajnoki pontvadászat.
A harmadik etapot Szegeden rendezték, ahol a Szegedi AK-Szentesi Futsal Klub 2-2-es (góllövők: Siha, Körmöczi) döntetlent játszott.

További eredmények: Gyulai Amazonok-Szentesi Futsal Klub 3-1 (góllövő: Siha), Szentesi Futsal Klub-Pécsi MSC 4-0 (góllövők: Becsei (2), Baksa, Milovanovics.)

A korábbi fordulókon eldőlt, hogy a Szentesi Futsal Klub hetedik helyénél jobb nem lehet. Nemcsak a mienk helye vált biztossá, hanem az ötödik (Szeged), hatodik (Gyula) illetve a nyolcadik (Pécs) helye is gazdára talált. Ebből adódóan a Szentesen rendezett utolsó (4.) forduló tétnélkülivé vált. A záró felvonás kurtára sikeredett ugyan, de a pécsi együttes sportszerűségről jelesre vizsgázott. Öt játékossal érkeztek Szentesre, és már az első mérkőzésükön 4-0-ra kikaptak a szegediektől. A mérkőzés végét jelző hármas sípszó után, sérülésre hivatkozva visszaléptek a további küzdelmekről. A győzelemért járó 3-3-3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel az állva maradt csapatok kapták.

A tét nélküliség a legjobb játékot hozta ki a szentesi lányokból. Szél István edző által irányított csapat a következő összeállításban lépett a pályára a hazai közönség előtt: Balázsné-Baksa, Siha, Körmöczi, Bacsa, Magyar (kapus) Milovanovics, Üveges, Becsei.

Az eredmények: Szentesi Futsal Klub-Gyula 3-3 (góllövők: Körmöczi, Bacsa, Becsei). Nagyiramú mérkőzés, igazságos döntetlen. Bár a hazaiak közelebb álltak a győzelemhez, hiszen Üveges két büntetőt is kihagyott.

Szentes FC-Szeged 2-0. Hatalmas küzdelem, nagyon jó játék. Így lehetne összefoglalni a 2. mérkőzést. Vitatható játékvezetői döntések azonban a szurkolókat is tiltakozásra sarkallta. Egyiküket ki is küldték a teremből. A tévedések ellenére, a tavaszi idény legjobb játékát mutatva, Üveges két találatával 2-0-ra győztek a Kurca-partiak.

Szegedi AK-Gyula 7-6. Igazi gólzáport láthatott a sportcsarnok közönsége, hiszen 4-1-re is vezetett a megyeszékhely csapata.

Szél István a hármas sípszó után így értékelt: "A 7. hely lehet, hogy csalódás, lehet, hogy mégsem az. Amikor elkezdtük az idényt, tudtuk, hogy teljesen új csapatot kell felépítenünk. A régiek közül hárman eligazoltak, hárman sérültek. A cél a tisztes helytállás volt. Úgy gondoltam, ha az alapszakaszból továbbjutunk, az már eredmény. Nagyon sok gyakorlással eljuthat a csapat oda, hogy 1–2 év múlva akár a dobogós helyért is játszhatunk. A mérkőzés során sok helyzet kimaradt, nem tudtunk gyakorolni, edzeni. Rutintalanság jellemzi a csapatot. Idővel azonban a rutin is megszerezhető. A lányokat azonban megdicsérem, mert becsülettel végig játszották a bajnokságot. A legjobbat próbálták kihozni magukból. Volt, amikor ez jobban, volt amikor kevésbé jól sikerült. Ezt azonban nem szabad felróni nekik."

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza