<<< Vissza |
Tóni bácsi konyhája |
2005. április 22. |
Tavaszi gulyás Hozzávalók: sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, vajbab, zeller, 25 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, zsír, pirospaprika, só, 1 dl tejföl, 1 tojás, liszt. Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban megfonnyasztjuk, megszórjuk pirospaprikával, megsózzuk, felöntjük egy kevés vízzel és sűrű pörköltlevet készítünk. A megtisztított zöldségfélékkel kockára vágjuk és a karikára vágott kolbásszal a pörköltlével keverjük, felöntjük kb. 1,5 liter vízzel és lassú forralással puhára főzzük. Lisztből és tojásból galuskatésztát készítünk és kiskanállal a fövő levesbe szaggatjuk. Tálaláskor belekeverjük a tejfölt. Kaukázusi sült Reteksaláta sajttal |