<<< Vissza

Hogy ők is lehetőséget kapjanak
Rigófészek Alapítvány

2005. március 25.

 
A Rigó Alajos Gyermekotthon Gyermekönkormányzata és a Csongrádi Színtársulat jótékonysági estet rendez március 31-én 19 órakor a Tóth József Színházteremben. Az esttel kapcsolatban dr. Demeter Attilánét, a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon igazgatóját kérdeztük.

-Ez a szép kezdeményezés személyes kapcsolatoknak köszönhető. Iskolánk nevelőtanárának a Csongrádi Színtársulat egyik szereplőjével való beszélgetése során merült fel a jótékonysági est ötlete. A gyermekotthon kollektívája régóta gondolkodik azon, hogyan tudna segíteni, és anyagi támogatást szerezni a gyerekeknek, hogy minél több lehetőségük legyen a többi között a szabadidő hasznos eltöltésére. A költségvetésünk a teljes ellátást biztosítja, viszont nagyon sok olyan szolgáltatást jó lenne igénybe venni (sportklubokban való részvétel, tenisz, karate), melyeknek jelentős költségeik vannak. Ezeket a havi ellátmányból nem nagyon tudjuk fizetni. Az évi egy nyaralás feltételei biztosítottak, de nagyon pozitívnak ítélhető az, hogy a kollégáink közül többen vannak olyanok, akik szívesen szerveznének hétvégi kirándulást, hogy a gyerekek az országot jobban megismerjék.
Ezekre már nem igazán tudunk a költségvetésből pénzt kiszorítani.

Amikor felmerült a lehetőség a jótékonysági esttel kapcsolatban, akkor a célokat már konkrétan meg tudtuk fogalmazni. Elsőként a tehetséggondozást, illetve a továbbtanuló gyerekek anyagi támogatását említeném. Ez alatt érthető a nyelvvizsga megszerzése vagy az egyetemi előkészítő. További célunk - mint már említettem - a szabadidő tartalmas eltöltése, vagyis kirándulások, túrázások, színházlátogatások szervezése. Önálló alapítvány létrehozását is tervezzük. A rendezvény bevételét és a támogatások összegét ezekre a célokra kívánjuk fordítani. Az esemény fővédnöke Szűcs Lajos alpolgármester, a Csongrád Megyei Közgyűlés Oktatási Bizottságának elnöke lesz.

A március 31-i műsor tartalmából: A köszöntő után a gyermekotthon előadásában két műsorszámot láthatnak az érdeklődők. Az első az iskola Igazgyöngy drámacsoportjának műsora, felkészítő Füredi Zsuzsa. A második a Ball Dream's Brothers, felkészítő Óvári Attila. Őket követi a Csongrádi Színtársulat, két színdarabot adnak elő. Nyelvtanár, avagy ki tudja? -ez a címe az első darabnak, írta és rendezte Komlósi János. Ezután Pozsár Ferenc rendezésében láthatjuk A. G. Bekett: A dicsőség bajjal jár című darabját. A szünetben Verbó Ákos gitár és énekműsorral szórakoztatja majd a közönséget, melynek soraiba mindenkit szívesen látnak, de főként azokat, akik a gyermekvédelmi gondoskodásba vett gyermekekért társadalmi vagy egyéni felelősséget éreznek, és akikben él a szeretet és segítségnyújtás igénye.

A támogatás egyik módja

a Rigófészek Alapítvány: 10402836-28313432-00000000 számú számlájára "Gyermekotthon" jeligére átutalt összeg lehet, más módja pedig a jótékonysági esten lehetséges, ahol a Vöröskereszt Szentesi Szervezete a gyermekotthon számára gyűjtést szervez.

Majzik Andrea


<<< Vissza