<<< Vissza

A kormányzat szorításában
Előtérben a képviselői munka

2005. március 25.

 
Dr. Dömsödi József már korábban megízlelte az önkormányzatban végzendő feladatokat. Külsősként '94-től '98-ig a jogi és ügyrendi bizottság, '98-tól 2002-ig pedig a gyermek, ifjúsági és sportbizottság tagjaként segítette a helyhatóság munkáját.

Mindkét ciklusban egyéni képviselőjelöltként indult a választásokon, a harmadik nekifutásra a Fidesz Magyar Polgári Szövetség támogatásával listán került be az önkormányzatba. A párt helyi szervezetének '94 óta alapító tagja, '97-ig elnöke volt.

Egyéni jelöltként, a Magyartést is magába foglaló 12-es számú választókörzetben második befutóként egyenlő szavazatot kapott az előző ciklus győztes képviselőjével. Azt mondja, így a két jogász ki is verte egymást egyéniben. A legtöbb voksot a baloldali összefogás által támogatott munkáspárti jelölt kapta.

- A választók ezúttal pártra, pártokra szavaztak, a függetleneknek és a civil szervezeteknek nem sok babér termett 2002-ben - mondja.

- Mint képviselő azokban a bizottságokban kapott feladatot, ahol már korábban is dolgozott.


- Vízilabdázóként elsősorban a sportbizottság érdekelt. Máig közel áll hozzám, hiszen ma is sportolok a szeniorok között. Mellette a lakásügyi bizottság tagja vagyok. Nem panaszkodom, de a legmunkásabb bizottságok egyike, sok időt, energiát kíván.

- Mi az, ami képviselőként jobbító szándékkal foglalkoztatta és foglalkoztatja ma is?


- Szeretném, ha a 12-es választókörzetet ne periférikus városrészként kezeljék, valahogy közeledjen Magyartés is Szenteshez. A Kurca-part rendezése, egyes részén kialakult gyomnövények irtása szintén az elvégzendő feladatok közé tartozik. Talán érthető a kötődésem az úgynevezett Sárgaparti részhez, ott éltem évekig. Örvendetes, hogy a csatornázás errefelé szinte az elsők között történt meg. A választókörzetben kapott helyet a hajléktalanok segítő központja, van szállórésze, amiért bizonyos térítést kell fizetni, és van menhelyrésze, ahol nem. Férfiak esetében mindkettő igényelhető, nőknél nincs menhelyrész, ezen változtatni kellene. Véleményem szerint az idős emberekre, a hajléktalanokra jobban oda kell figyelni.
Régi vágyam, hogy Szentesnek fedett uszodája legyen. A minőségi sport, a világ legerősebb bajnokságában való részvétel ezt megköveteli. Sokan vannak olyanok is, akik szeretnek úszni. Viszont, ha nincs támogatás, szponzor, akkor nehéz a dolgunk. Sajnos kevesebb pénzből gazdálkodhat a sportbizottság, örülhetünk, ha a tavalyi támogatást tartani tudjuk, a stagnálás szomorúsággal tölt el. A Nemzeti Sportváros cím úgy vélem, kötelez.

- Hogyan érzi magát a testületben?

- Jogi pályámat aljegyzőként kezdtem, akkor megismerkedhettem az önkormányzati munkával, tetszett nekem, ráadásul a nagyapám is képviselő volt annakidején. Most többen vagyunk jobboldaliak, mint a korábbi ciklusban. Próbáljuk hallatni a hangunkat. Nem vitatom, a maga nemében mindenki jót akar. A város, a lakosság érdekét kell nézni. Azért vagyunk. Sajnos be kell vallanunk, a kormány becsapott bennünket. Az a kormányzati támogatás, amit beígértek a választások során nem valósult meg az önkormányzatoknál. Több pénzt az önkormányzatoknak – ez volt a választások idején a jelszó. A mai valóság nem ezt mutatja. Erre utal a Győr, Moson, Sopron Megyei önkormányzatoknál dolgozók elégedetlensége. Mi szeretnénk a választási programunkban megfogalmazottak többségét elérni, hogy a város előre tudjon lépni, tovább tudjon fejlődni. A szavazók, akik ránk adták voksaikat, azt várják tőlünk, hogy helyt álljunk.

Lovas József


<<< Vissza