<<< Vissza

Hetvenöt éves a Szentesi VSC (3)

2005. március 18.

 
A vasutas tekézők rendszeresen versenyeztek különböző bajnokságokban, de a komolyabb munka a 60-as években kezdődött, amikor megyei illetve NB III-ban szerepeltek. Ebben a sportágban Kardos Mihály és Németh István alkotott maradandót. Az 1970-es években női csapatot alakítottak, ami 5 éven át az NB II-ben szerepelt. Amilyen gyorsan megalakult, olyan gyorsan föl is oszlott. Később a férfiak biztos NB III-asok lettek. 1980-ban Kardos Mihály meghívást kapott az országos vasutas válogatottba, és részt vett a szófiai vasutas EB-n. A férfiak 1993-ban felkerültek az NB II-be. 1990 óta rendszeresen megszervezik a városi amatőr bajnokságot. 1998 óta a tekeszakosztály Szentesi Vasutas Tekézők Egyesülete néven önálló egyesületként tevékenykedik tovább.

A tájékozódási futó szakosztály vezetője Molnárné Sebők Zsuzsa volt, aki ifi bajnokságot nyert és a felnőttek között is szép sikereket ért el. Sajnos ez a szakosztály sem működik már.

Napjainkban is működő szakosztályok

A természetjáró szakosztály Az 50-es évek óta létezik a Vasutas SC-nél, megszervezése Balyi Sándor nevéhez fűződik. Jelenleg Bihari János vezeti.
A rögbit Vida-Szűcs Lajos honosította meg. Tőle a stafétabotot Törőcsik Sándor vette át, aki több válogatott, sportolót nevelt, pl. junioroknál Labanc Gábort, Timár Ferencet. Jelenleg kezdő ember Nagygyörgy Ádám, aki Józsa Jánossal az 1999-es svájci világbajnokságra utazó keretnek volt tagja. Felhúzta a címeres mezt még Szabó Árpád, Törőcsik Sándor és Fekete Csanád is.

A szabadidős szakosztály vezetője Horváth László. E szakosztályon belül szerepelnek a teniszezők Katona István és Tóth Sándor irányítása alatt, a tekézők, akiket Antal János és Vass László irányít.

A vívóknál 1998-ban Czakó István lett az edző, segítője Barna Viktor.

A legfiatalabb szakosztály a futsal, mely Legrand Szentes G. B. S. C. néven NB I-ben szerepel. Vezetője Szerencsi István. Edző: Koncz Zsolt és Szarvas Zsolt. A sportpálya gondnoka Sztanó János, aki az egész létesítményt rendben tartja. Elérkeztünk a létesítményeinkhez: a sportpályát füvesítettük. A kiszolgáló egységeket modernizáltuk. A pálya füvesítésében nagyban segített az Árpád-Agrár Rt. A klubház több éve épül, mely a sportkör tulajdona, hiszen támogatói pénzekből építettjük, és mint sok mindenben, ebben is segített a város nagyban. Készültségi foka 60 százalékos. Átadását 2006-re tervezzük, mikor véglegesen eldől hogy a MÁV-sporttelep kié lesz. Én mint elnök abban bízhatok, hogy továbbra is a sporté.

A leírtakból kitűnik, hogy a hét és fél évtizede működő sportklubunknak is volt aranykorszaka, mikor tíznél is több szakosztálya működött. Napjainkban csak a fele működőképes. A csökkentésben szerepet játszott az egyre növekvő anyagi kiadások illetve utánpótláshiány is.

Zárszavában a Szentesi Vasutas SC elnöke kijelentette, nagyon bízik abban, hogy a klub tovább él, s reményei szerint a száz évet is megéri.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza