<<< Vissza

Gondolatok

2004. december 23.

 
Karácsony nem általában a szeretetnek, hanem elsősorban Isten irántunk érzett szeretetének az ünnepe. Annak a megünneplése, hogy Isten nem csak érezte, hanem meg is mutatta a szeretetét. Úgy mutatta meg, hogy a fiát emberré tette. Abból a célból tette, hogy azok, akik elhiszik Jézusról, hogy ő Isten fia, a megváltó, a földi életük után ne jussanak kárhozatra, hanem Jézus megváltó áldozatáért örök üdvösséget nyerjenek.

Ilyen üdvözítő hite annak az embernek van, aki elmondhatja Péter apostollal együtt ezt a hitvallást: "Jézus, te vagy a Krisztus, az élő Isten fia!" Karácsony szent ünnepén te is mondd el ezt magadban. Ünnepeld azt a csodát, hogy Isten szeret téged, s az a Betlehemben született kisded neked is megváltód.

A betlehemi pásztoroknak angyalok serege adta hírül azt, hogy a karácsonyi csoda megtörtént. Az angyalok meglátása nyomán félelem fogta el őket, de az egyik angyal megnyugtatta őket: "Ti ne féljetek, mert nektek született a megtartó, az Úr Krisztus a Dávid városában." Az angyali üzenet nektek is szól, kedves olvasók!

A pásztorok azért hajtottak térdet a betlehemi istállóban született kisded előtt, mert hitték, hogy Isten fiát láthatják. A napkeletről érkezett bölcsek is Istennek magának szánták az ajándékaikat. Nem gondolhatták, hogy rövid idő elteltével az ő ajándékaik teszik lehetővé a gyermek életben maradását Egyiptomban, ahová a szent családnak menekülnie kellett Heródes gyilkos dühe elől.

Az óesztendő lezárásával hagyd magad mögött a széthúzásnak és a gyűlölködésnek még az emlékét is, és az új esztendőbe csak ezt a bibliai igét vidd át magaddal: "Ne aggodalmaskodjál a holnap felől. A holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja". Isten pedig majd segít megoldani minden bajodat, mert szeret téged!

Ezekkel a gondolatokkal kívánok minden kedves olvasómnak áldott karácsonyt és boldogabb újévet.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza