<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. november 26.

 
Currys lencseleves

Hozzávalók 4 személyre: 1 csomó leveszöldség, vaj, 2 teáskanál curry, 1,5 liter zöldségleves (kockából), 40 dkg lencse, fél csokor petrezselyemzöld, só, bors.

Elkészítés: A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk és csíkokra szeljük, majd a felforrósított vajban megpároljuk. Hozzáadjuk a curryt, majd keveregetés közben egy percig együtt pároljuk. Ezután felöntjük a zöldséglevessel, felforraljuk és kb. 3 percig főzzük. Belekeverjük a lencsét és további 7-8 percig puhítjuk. A leves egyharmadát kimerjük, pürésítjük, majd visszatesszük a többihez és összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd az apróra vágott petrezselyemmel díszítjük. (A lencsét főzés előtt 1 nappal vízbe beáztatjuk!)

Almás karaj

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kicsontozott rövidkaraj, 50 dkg alma, 10 dkg vaj, só, bors.

Elkészítés: A kicsontozott karajt úgy szeleteljük fel, hogy két-két szelet vége egyben maradjon. A résbe meghámozott, felszeletelt almát teszünk. A húst kivajazott alufóliába burkoljuk, sütőlemezre vagy tűzálló tálba fektetjük és előmelegített sütőben kb. 50 percig (előbb alsó, majd felső lángon) sütjük. Burgonyapüré illik hozzá. Jó étvágyat!


<<< Vissza