<<< Vissza

A kórház nem eladó!

2004. november 26.

 
Védjük meg együtt a kórházakat. Népszavazás december 5-én. Mondjunk IGEN-t a következő kérdésre:

"Egyetért-e Ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt."

Ez a kérdés lesz a szavazólapon. A mi válaszunk az legyen, hogy IGEN!

A Munkáspárt ügydöntő népszavazást kezdeményezett a kórházak eladása ellen. Ennek érdekében 300 ezer aláírást gyűjtöttünk össze. Kezdeményezésünk sok viszontagságon ment keresztül. A multik két alkalommal is óvást adtak be az Alkotmánybírósághoz azzal a szándékkal, hogy megakadályozzák célunk elérését. Késleltetni tudták, de megakadályozni nem.

A Köztársaság Elnöke december 5-ére kiírta az ügydöntő népszavazást. Tizenöt év alatt először sikerült a társadalom érdekében alulról jövő kezdeményezéssel olyan népszavazás kiírását elérni, amely a magyar állampolgárok döntő többségének érdekeit szolgálja. A kórházak ügye nem pártpolitikai, hanem társadalompolitikai ügy.

A Munkáspárt hazánk, Magyarország baloldali pártja, nem hagyhatta szó nélkül, nem nézhette tétlenül azt, hogy a lakosság döntő többségét még az egészségügyi ellátásból is kisemmizzék. Másfél évtized alatt volt alkalmunk a tőke természetét megismerni. Megtapasztalhattuk, hogy ahova a pénzét befekteti, onnan profitot akar kivenni. Nem a betegek érdekeit akarják szolgálni.

Moldova György írót az MTV Napkeltében az egészségügy helyzetéről írott három kötetes könyvéről faggatták. Az író többek között a következőket válaszolta: "Ha nem vetünk gátat a folyamatnak, pénzt, vagy életet lesz a lózung. Akinek pénze van, az meggyógyul, akinek nincs, az meghal."

Moldova tapasztalata szerint annyiba kerül egy veseátültetés, mint egy-egy éves dialíziskezelés. A magántőke mégis az utóbbit szorgalmazza, mert ezen sokszoros a haszon.

Cser Ágnes, az egészségügy szakszervezetének elnöke szerint 1500 milliárd forintot vontak el az egészségügytől, és ezért mind a négy kormány felelős. Az európai országok átlagában tízszeres az az összeg, amit az egészségügyre fordítanak, mint nálunk.

Igen, mi azt akarjuk, hogy az állam többet költsön az egészségügyre. Az orvosok és ápolók maradjanak közalkalmazottak, és tisztességes fizetést kapjanak. Nem a privatizáció a megoldás. A betegek részére a gyógyítás legyen korszerű és ingyenes.

A Munkáspárt megtette a magáét. A hatalom ellenállásával szemben megszereztük az alkotmányos jogot ahhoz, hogy végre saját érdekünkben mi dönthessünk. Most Önökön a sor. Menjenek el, menjünk el szavazni, és szavazzunk IGEN-nel. Ez vissza nem térő lehetőség.

Ha közösen győzelemre visszük az ügydöntő népszavazást, kormányok jöhetnek, mehetnek, a kórházakat nem lehet eladni.

A kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban. IGEN, ezt akarjuk!

Munkáspárt
Szentes területi elnöksége


<<< Vissza