<<< Vissza

OB I-es női rajt szombaton

2004. október 1.

 
Képünkön: Sipos Edit és Kisteleki Dóra. (Fotó: Vidovics Ferenc)

Október másodikán, szombaton kezdetét veszi a női vízilabda OB I 2004-2005-ös idénye. A Szentesi VK Kozák László irányításával vág neki a szezonnak, ám nem csak az edzői székben, hanem a játékosok között is felfedezhetünk új arcokat. Tulajdonképpen nem is új játékosokról van szó, hiszen Sipos Edit és Kisteleki Dóra is szerepelt már a Szentesben, visszatértükkel egyértelműen "izmosodott" a gárda. Sipos Edit a dunaújvárosi fiatalítási hullám "áldozata" lett, és mivel a Szentes hívta, ezért döntött úgy, hogy városunk csapatát erősíti idén - igaz, csak kölcsönbe. A hazai bajnokságban és a kupában Szentesen, a nemzetközi kupában Dunaújvárosban pólózik majd. Elmondása szerint jó csapat formálódik a Kurca-partján, az első hely megszerzését sem tartja elképzelhetetlennek. Már a második bajnoki mérkőzés presztízscsata lesz. Különösen a rutinos játékos számára, hiszen ekkor a hazai szinten - egyelőre - verhetetlen főiskolásokhoz utaznak a pontszerzés reményében.

Kisteleki Dóra a tavalyi szezonban a Vasasban vízilabdázott, és bár három-négy csapat is hívta, mégis a Szentes mellett döntött. Korábban már játszott itt, akkor 10. bajnoki címét ünnepelte a gárda, a tizenegyediket pedig, ha minden jól megy, idén fogja - legalábbis Kisteleki szerint. Dóri elmondta, hogy a dunaújvárosiak évek óta szeretnék csapatukban tudni, de idén is nemet mondott a megkeresésükre, elsősorban azért mert a fővárosban tanul, és a mindennapos leutazásokat nem tudja megoldani. A szentesi vezetőkkel úgy állapodott meg, hogy hét közben a fővárosban az Újpest férfi csapatának edzéseit látogatja délelőttönként, délután a lilák gyerekcsapatával készül. A bajnoki mérkőzések előtt csütörtökön vagy pénteken utazik le Szentesre, és készül a többiekkel a soros mérkőzésre. A szélvész gyors válogatott-játékos azt még hozzátette, hogy a maga részéről minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy idén is döntőt játszhasson a Szentes.

Kozák László a meglehetősen érdekes körülmények között távozó Pengő Lászlót váltotta a nyáron a kispadon. A fiatal tréner szerint jól sikerült a július közepe óta tartó felkészülés, bíztató formát mutat együttese a rajt előtt. Azt azonban nem titkolta, hogy sokat kell még együtt játszania a lányoknak ahhoz, hogy valóban csapat legyen a csapat. A szombati mérkőzés elé mindenki egészséges önbizalommal tekint a tudásbeli különbséget nézve nem lehet kétséges a siker. Igyekszik a fiatal játékosainak is játéklehetőséget biztosítani, de természetesen a rutinosabb kezdő hetessel vágnak neki a hétvégi találkozónak. A Kecskemét ellen várhatóan a Döme-Tóth, Kovács G., Szremkó, Sipos, Kisteleki, Molnár összeállítású csapat kezdi majd a meccset. A találkozó szombaton 11 órakor kezdődik a ligeti uszodában.

H. V.


<<< Vissza