<<< Vissza

Tolvaj járt az intenzíven

2004. október 1.

 
Nem beteglátogatás céljából kereste fel a kórház intenzív osztályát egy ismeretlen tettes 27-én. A tolvaj a nővérszobát látogatta meg, ahonnan két kórházi dolgozó pénzét, okiratait, bankkártyáját vitte magával.

Eljárás indult egy fiatalember ellen, aki az elmúlt héten péntekről szombatra virradóra a Rákász-diszkó előtt az utcán tört üvegeket, majd a közlekedési táblákat is megrugdosta. A rongálás azonban nem folytatódott, mivel a kiérkező járőrök "lekapcsolták" a férfit. Az illető egyébként két héttel ezelőtt az Obsitos nevű helyen egy másik fiatalembert vágott arcon, így ellene nem csak garázdaság, hanem könnyű testi sértés miatt is eljárást indítottak a rendőrök.

Egy hete loptak el az egyik általános iskolából, egyik tanulótól egy mobiltelefont, ám az eset bejelentését követően két órával már meg is volt a tolvaj. A készüléket a sértett egyik diáktársa vágta zsebre.

Szintén egy mobil volt a konfliktus tárgya abban az ügyben, melyben egy fiatalember kért kölcsön egy készüléket, ám azt nem adta vissza tulajdonosának. A nyomozás itt is eredményes volt, hiszen - bár a benne lévő kártya nem - a mobil előkerült.

Tolvaj járt a Szent Anna utcai óvoda konyhájában, ahonnan az ott lévő egyik táskából pénzt, iratokat, bankkártyát lopott el.

Továbbra is rengeteg kerékpárt tulajdonítanak el a tettesek városunkban. Ebben az esztendőben szeptember 28-ig 151 bringát loptak el, ebből 49-et az utolsó három hónapban. Információink szerint 1995-96-ban volt utoljára ilyen kerékpárlopási hullám. A tavalyi évben összesen 95 biciklit tulajdonítottak el, melynek 27 százaléka került elő. A tolvajok semmire nincsenek tekintettel, napszaktól, helytől függetlenül viszik a kerékpárokat.

H. V.


<<< Vissza