<<< Vissza

A boldog mosolyért
A dévai gyermekvédelmi központban

2004. október 1.

 
A hírhedt nehézséggel épült magas Déva vára alatt, egy majd félévszázada elhagyatott romos kolostor, két lelakott szocrealista panel blokkház és egy igénytelen pléh raktárbázis alakult át alig kilenc év alatt, egy több mint négyszáz árva magyar gyermeket befogadó, igényesen és korszerűen kialakított gyermekvédelmi központtá, amelyben önfeledten mosolygó gyermekek, küldetéstudattal bíró nevelők, és egy megkapóan egészséges szellem található.

Az óvodától XII. osztályig foglalkoznak a gyermekekkel, s teszik ezt csupán adományokból, állami vagy önkormányzati támogatás nélkül, önzetlenül, önfeláldozóan, örülve, hogy a hatóságok nem tesznek keresztbe.

A fogadókészség mosó- és tisztítószerekre korlátlan, de örömmel fogadnak minden adományt, hiszen egy gyermek havi ellátása több mint 5000 forint.

Jólelkű emberek, családok, társaságok felajánlását várják például "keresztszülőségre", az évi rezsiköltségek átvállalásával, de az intézmények fejlesztéséhez, belakásához vagy gyermekjóléti projektekhez célzott támogatást is szívesen vesznek.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi Szervezete szeptember közepén közel egymillió forint értékű tisztítószer- és élelmiszer szállítmányt juttatott el Dévára. Ott jártunkkor egy éppen aznap befogadott kisfiú, Dávid ragaszkodó hálás szeretete éreztette, hogy jót tenni jó.

Nagy szüksége van a Szent Ferenc Alapítványnak a jó lelkek támogatására, mivel az új otthonok nyitása, megindítása Zsombolyán, Torockón, Szárhegyen, Szalontán, Szászvároson, Szovátán, Petrozsényben és Kolozsváron jelentős anyagi erőfeszítéssel jár.

MMSZ Szentes


<<< Vissza