<<< Vissza

Sankt Augustin-i diákok

2004. október 1.

 
Sankt Augustinból érkezett diákcsoport az elmúlt héten városunkba. A 18 fiatalból és két tanárból álló csapat egy hetet töltött Magyarországon.

A két ország iskolája között évek óta működik ez a csereprogram. Az elmúlt évben a Horváth Mihály Gimnázium tanulói vendégeskedtek a német városban, és jövő szeptemberben ismét utaznak.

A fiatalok hétfőn érkeztek Ferihegyre, majd pedig három órás buszozással Szentesre. Az első nap pihenéssel és ismerkedő esttel telt. A Sankt Augustin-i vendégeknek nagyon tetszett az este programja, amikor is magyar táncokat tanulhattak, és magyar játékokat játszhattak.

Másnap délelőtt látogatást tettek a gimnáziumban, ahol nyelvi-, ének-, és informatika órákon vettek részt. Megismerkedhettek a városban működő sportlehetőségekkel is, melyek nagy tetszést arattak a fiatalok körében. A következő napok kirándulásokkal teltek. Meglátogatták a környékbeli városok nevezetességeit. Természetesen elutaztak Szegedre, Ópusztaszerre és Gyulára is. A hét végén a vendéglátó családok szerveztek programokat a német gyerekeknek.
Hétfőn Budapestre utazott a csoport ahol látogatást tettek a Parlamentbe és több múzeumban is, este pedig színházba vitték őket.

A következő nap délelőttje szabad programokkal telt el, késő délután pedig repülőgéppel indult haza a csapat.
A fiatalok elmondták, hogy jól érzik magukat Magyarországon, és nagyon tetszik nekik Szentes is. Nem éreznek nagy különbséget a német és a magyar fitalok között, de úgy gondolják, hogy az ittenieknek könnyebb a dolguk a tanulás terén. Többen közülük most voltak először külföldön, és most ültek először repülőgépen is. Már nagyon várják, hogy ők is fogadhassanak magyar diákokat és azt is, hogy két év múlva ismét jöhessenek Szentesre.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza