<<< Vissza

Pályázatíró képzés

2004. október 1.

 
A budapesti székhelyű Civil Iroda Alapítvány egynapos NCA (Nemzeti Civil Alap) pályázatíró képzést szervezett az ország harminc településén - köztük Szentesen is. Városunkban szeptember 15-én tartották meg a tréninget Fabulya Edit vezetésével, melynek Szentes Város Önkormányzata a polgármesteri hivatal épülete adott otthont. A képzés házigazdája Garai Sz. Imréné, a polgármesteri iroda vezetője volt, aki gondoskodott arról, hogy a képzés ne csak hasznos legyen, de kellemes feltételek között valósuljon meg. A képzést dr. Sztancsics Csaba jegyző nyitotta meg. Elmondta, az önkormányzatnak is érdeke, hogy a civil szervezetek minél sikeresebb pályázatokat írjanak, hiszen annál több forrás érkezik Szentesre és környékére, és minél több feladatot, programot lehet megvalósítani az itt élők javára.

A civil szervezetek bemutatkozása és az elvárásaik tisztázása után a Nemzeti Civil Alap felépítéséről, annak keretrendszeréről, illetve az alap által kiírt pályázatokról kaptak részletes ismereteket a jelenlevők.

Ebéd után esett szó a projekttervezésről, és arról, hogy terveinkből hogyan lehet sikeres pályázatokat készíteni. Bemutatkoztak a Mobilitás Dél-alföldi Ifjúsági Szolgáltató Irodájának (DARISZI) munkatársai, Vajda Árpád irodavezető és két kollégája is.

A résztvevő civil szervezetek szakmai háttéranyagokat, pályázati útmutatót és különböző hírleveleket is hazavihettek.

A képzésen felvetődött egy szakmai műhelymunka ötlete ("Pályázók ötletei a pályáztatóknak" címmel). Erre az október 15. és 16. között a szegedi ifjúsági házban megrendezendő II. Dél-alföldi regionális gyermek és ifjúsági együttműködési fórumon és kiállításon lesz lehetőség. Ezen túl más szakmai együttműködésre is lehetőség nyílt. Az önkormányzat munkatársa ugyanis felajánlotta, hogy szívesen közreműködnek a civil szervezetek 1%-os kampányában - várják a szervezetek erről szóló anyagát.

A Nemzeti Civil Alap egy-két héten belül kiírja pályázatait. Működési támogatásra azok a civil szervezetek (alapítványok és egyesületek, a közhasznú minősítés nem feltétel) nyújthatnak be pályázatot, akik a június 14-i fordulóról lemaradtak, vagy az első körben nem sikerült nyertes pályázatot írniuk.

A pályázni szándékozók bővebb információt a www.nca.hu weblapon találhatnak, vagy az 1/270-2450-es telefonszámon kereshetik a Civil Iroda Alapítvány munkatársait.

Szentesen a fentiekről részletes tájékoztatást Koromné Seri Anikó, a képzés szervezője (312-313) ad.


<<< Vissza