<<< Vissza

Világbajnokságon
Bertók Róbert kick-boxban

2004. szeptember 10.

 
Bertók Róbert, a Szentesi Kinizsi TE ökölvívó és kick-box szakosztályának edzője, versenyzője újabb nagy verseny elé néz. Miként azt már lapunkban megírtuk, a májusban tartott szegedi Európa Kupán kivívott első helyezésével kvalifikáltatta magát a szeptemberi világbajnokságra. Az eseményt Svájcban, Baselban rendezik. A szentesi versenyző a Nemzetközi Kick-box Amatőr Szövetség (IAKSA) szervezésében a magyar válogatott színeiben indul.

Robi nagy küzdelmekre számít. A legutóbbi sporteseményen 71 ország regisztráltatta magát 1200 versenyzővel, míg a mostani vb-n előreláthatóan 80 ország több mint 3 ezer versenyzője vesz részt. Tizenkettedikén kezdődnek a mérlegelések, maga a verseny egy hétig tart. A sportolók több kategóriában mérik össze erejüket és tudásukat. A mintegy két Budapest Sportaréna nagyságú csarnokban 4 ring és nyolc pást várja a versenyzőket.

Robi a - 60 kilogrammosok között indul a világversenyen. Hamarosan hozzájut a válogatott mezekhez is, büszkén mondja: egy másik sportágban is sikerült a válogatott soraiba verekednie magát. Mindkét versenyszámban indul, így ott lesz a light, illetve a full kontaktosok között is. Azt mondja, bírni kell cuflával. Bizakodó.

- Ezek a küzdelmek fejben zajlanak, ki mennyire fáradt, a testet azt irányítani kell. Nagyon föl vagyok készülve, rengeteget edzek, professzionális szinten figyeltem a súlyomat. Több mint egy hónapja fogyasztok, 6 kilót fogytam. Halat, csak fehérhúst, rizst, zöldségeket és gyümölcsöt ettem - jegyzi meg.Úgy érzi, sokkal jobb formában van, mint a szegedi versenyen.

- Saját magam edzője vagyok, voltam világéletemben bokszban is. Partnereim? Nagyobb részt én neveltem ki őket. Elég ügyesek. Egy apró probléma: kevés a kissúlyú közöttük.

Azt mondja, jól sikerült a felkészülés, a kisebb sérülése helyrejött, betegség sem gyengítette le. Nincs negatív dolog, ami ne bizakodásra adna okot. Az ellenfeleket mérlegelve kijelenti:

- Lényeges, hogy kiadjam magamból mindazt, ami bennem van. A világkupa győztes ukránt már ismerem. Egy ilyen versenyen már mindenki jó, sok bajnok van közöttünk. A kínaiak teljes csapattal jönnek, ott lesznek a thaiföldiek, az amerikaiak, oroszok. Három magyar szerepel a vb-n: Gasztány Ferenc, Németh Róbert és én. A full kontaktban talán esélyesebb vagyok. Ott jobban előjöhetnek az ökölvívásban szerzett tapasztalatok. Lightben a gyorsaságomat próbálom érvényre juttatni. Súlycsoportomban török versenyző a világbajnok, az edzőjével már edzettem. Ha tudom, megverem őt is. Azt kérem, szurkoljanak!

(lovas)


<<< Vissza