<<< Vissza

Sikerek a regionális döntőben
Díjlovaglás

2004. szeptember 10.

 
A Szent László Lovasklub augusztus 21-én rendezte meg a dél-magyarországi regionális döntőjének utolsó fordulóját. A sorozat tizennyolc fordulós, régiónként négy fordulót rendeznek. Az esemény érdekessége, hogy mindig egy naposak. Az időjárás majdnem megtréfálta a verseny szervezőit, hiszen a péntek éjszakai hatalmas eső teljesen használhatatlanná tette a már korábban kitűzött pályát. Szombaton (21-én) korán kelt a rendezői gárda, hiszen a rajtig jó néhány méterrel távolabb felavatták a közelmúltban megépített új verseny négyszöget. Ilyen előzmények után nyeregbe szálltak a résztvevők.

A Szt. László Lovasklub eredményei: A kategóriában Dél-Magyarország bajnoka az ifjúságiaknál: Gyovai Petra, Pikobelló lovával. Felnőtteknél az A kategória abszolút bajnoka, mely egyben Dél-Magyarország bajnoki címét is jelenti, Makai Zsolt, Zéta nevű lovával; 2. Babinszky Zsuzsa, Ohara lovával. A szentesi záró fordulóban L3 versenyszám győztesei a felnőtteknél: 2. Babinszky Zsuzsa Morcos lovával, 4. Makai Zsolt Zéta lovával. Az ifjúságiaknál: 1. Gyovai Petra Öröm lovával. A könnyűosztály (L3) dél-magyarországi bajnoka (a fordulókon át gyűjtött pontok alapján): ifjúságiaknál 1. Gyovai Petra Öröm lovával, 3. Gyovai Petra Pikobelló lovával. A felnőtteknél, a könnyű osztály abszolút bajnoka: 1. Babinszky Zsuzsa Morcos lovával, 2. Makai Zsolt Zéta nevű lóval.

M 2-es versenyszám szentesi versenyének győztese, a hazaiak versenyzője Babinszky Zsuzsa, Morcossal. A középkategória (M 2) abszolút bajnoka Babinszky Zsuzsa Morcossal.

Csongrád megye díjlovagló sportjáért végzett kiemelkedő munkájáért Babinszky Zsuzsanna különdíjat kapott.

A verseny végén a Szt. László Lovasklub vezetője, Babinszky Zsuzsa így értékelt:
- Hálás vagyok a lovasklub tagjainak, hiszen sok munkával a versenyt hatékonyan bonyolították le, nekem és versenyzőtársaimnak csak a lovaglással kellett foglalkozni. Örülök a vidéki résztvevőknek. Az időjárás majdnem közbeszólt, a nemrégen elkészült új pálya jól vizsgázott, jól állta a nagymennyiségű csapadékot. Bízom a további jó folytatásban. Jövőre találkozunk ugyanitt.

D. V. Z.

***
A verseny megrendezéséhez nyújtott segítséget ezúton köszönjük az alábbi támogatóknak: Szentes Város Önkormányzata, Csongrád megyei Lovasszövetség, Országos Lovasszövetség Díjlovagló Szakbizottsága, Autark Kft. Szentes, Tar Szilveszter Szentes, Petrás Endre Kunszentmárton, Radics József Kunszentmárton, Zsiga Lajos Szentes, Kacziba Pál Felgyő, Csongrád és Térsége Lovasklub. x


<<< Vissza