<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. szeptember 10.

 
Olasz burgonyaleves

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 1 liter zöldségleves, 1 evőkanál margarin, 4 evőkanál tejszín, só, bors, 2-3 evőkanál ecet, bors, bazsalikom, sajt.

Elkészítés:
A hagymát apróra, a burgonyát kis kockákra vágjuk. A felforrósított margarinon megfonnyasztjuk a hagymát, beletesszük a burgonyát és fölengedjük levessel. Felforraljuk, majd alacsony hőfokon kb. 20 percig főzzük. A tűzről levéve összeturmixoljuk és belekeverjük a tejszínt. Felfőzzük, majd sóval, borssal és ecettel ízesítjük. Tálalás előtt megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal.

Rakott, húsos galuska


Hozzávalók:
50 dkg sertéshús, 1 db zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 50 dkg liszt, 1 kanál pirospaprika, 1 dl olaj, 1 db paradicsom, só, 1 db tojás, 2 dl tejföl.

Elkészítés:
A sertéshúst megdaráljuk. A hagymát apróra vágjuk és az olajon megpároljuk, majd beletesszük a húst. Megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát és puhára pároljuk benne a húst. Ha szükséges, kevés vizet aláöntünk. A lisztből tojással, kevés sóval és vízzel a szokásosnál nagyobb és vastagabb galuskát készítünk. Lobogó, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd egy tűzálló tálban a hússal rétegezve elterítjük. A tetejére simítjuk a tejfölt és a sütőben alaposan átsütjük. Jó étvágyat!


<<< Vissza