<<< Vissza

Hajnali pofonok

2004. szeptember 10.

 
Verekedéssel indította az elmúlt szombatját egy férfi az egyik helyi szórakozóhelyen. Az ereje teljében lévő úriember reggel fél hétkor azzal kezdte a napot, hogy az említett helyen bántalmazott egy hölgyet, majd amikor az a földre került, még meg is rugdosta. A férfi ellen garázdaság miatt indított eljárást a rendőrség.

Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult vizsgálat egy fiatalkorú fiú ellen, aki az egyik középiskola tanulója. Az ügy előzménye, hogy a későbbi sértett korábban folyamatosan szóval "piszkálta" társát, akinél most telt be a "pohár", és ennek úgy adott hangot, hogy sértegetőjét egy vascsővel homlokon vágta.

Rájárt a rúd a pizzafutárokra is Szentesen. Előbb egy Suzuki motorkerékpárt a rajta lévő, pizzák szállítására alkalmas dobozzal együtt loptak el a Taverna Pizzéria elől. A rendőrség a bejelentés után gyors sikert ért el, hiszen városunk külterületén elfogták a két elkövetőt, akik éppen a zsákmány szétbontásán dolgoztak. Szintén a Tavernánál történt, hogy egy pizzafutár-kerékpárt is eltulajdonítottak a bűnözők. Sokáig nem örülhettek szerzeményüknek, hiszen miközben a buszpályaudvaron szerettek volna némi készpénzért túladni "tulajdonukon", vevő helyett rendőrökbe botlottak.

Játékgépből nyert pénzzel szerette volna kitömni pénztárcáját egy fiatalember az egyik városbéli sörözőben, ám csalódnia kellett. Ahogy az általában lenni szokott, most is a gép nyert, a férfi pedig dühében beverte az automata üvegborítását. A kár kb. 90 ezer forint, egyéb következmény: eljárás garázdaság és rongálás miatt a játékos ellen.

Három aranygyűrűt loptak el az elmúlt héten az egyik szentesi lakóházból a tolvajok, akik az ékszereket a zálogházban értékesítették. A nyomozók azóta elfogták az elkövetőket.

A rendőrség továbbra is azt kéri a diákoktól, hogy ha nem muszáj, ne vigyenek mobiltelefont az oktatási intézményekbe. Ha ez elkerülhetetlen, akkor lehetőség szerint adják át a készülékeket megőrzésre tanáraiknak. A központi étkezdénél a táskákban se hagyjanak értékeket, mert míg a tanulók az ebédjüket fogyasztják, akadnak olyanok, akik a táskákból "repetáznak", és pénztárcákat, mobilt visznek magukkal.

H. V.


<<< Vissza