<<< Vissza

A velős lecsó íze

2004. szeptember 10.

 
Bármerre jár az ember, a lecsófesztiválról csak jó véleményeket hall. A Szentesi Mozaik internetes fórumán is szinte csak pozitív gondolatokat olvashatunk. Több ezres tömeg tolongott az Apponyi téren. Néhányukban megfogalmazódott a gondolat: a rendezvény kinőtte magát, le kéne vinni a gödörbe, azaz az Ifjúsági parkba.

A válasz azonnal érkezik. Mészáros Zoltán, a Hunor CO-OP Rt. elnök vezérigazgatója nemet mond a felvetésre: - Az Apponyi téren otthon vagyunk. Akár jobbra, de balra is legalább 70 bográcsot el tudunk még helyezni. Itt a legnagyobb áruházunk, a Kála. A színpadnak is megtaláltuk a helyét - válaszolja.

A színes programok pedig a maguk érdeklődő közönségét. Gyerekek, felnőttek egyaránt jól érezték magukat. A kézműves foglalkozásokat a Köztársaság utcai óvoda vezette, sok gyermek vett részt rajta.

- Hivatalosan 77 bográcsban főzték a finomabbnál finomabb ételeket - mondja az elnök. - A részvénytársaság elsőszámú főzőmestere, Cseh László 9 alkalommal főzött 60 literes bográcsában azon a napon. Voltak mások is, akik többször főztek. Az időjárás kegyeibe fogadott bennünket. Szerintem megérte elindítani, és továbbfolytatni. Hónapokkal előtte kérdezték, ugye-e idén is megrendezzük? Mikor lesz? Nagy várakozás előzte meg. A visszajelzések is pozitívak. Ez egy csapatnak szól, munkatársaimnak, akik hihetetlen energiával végezték munkájukat.

- Nagy sikere volt annak a focimérkőzésnek, amelyet a Magyar Televízió Telesport főosztályának válogatottja, az olimpiát is megjárt sportriporterek csapata vívott a helyi férfi vízilabdacsapattal szemben. Hogyan jött létre az esemény?


- A mérkőzés Dési Zoltán, a Coop Hungery Rt. sajtómunkatársának, régi áfészes barátom leleményességének köszönhető. Dési 1500 ember közül megnyerte a Riporter kerestetik versenyt, a Telesport stábjánál helyezkedett el, képernyős munkatárs. Jó sportember, egyik nagy szerelme a foci, a kispályás focicsapat kapusa. Ismeri a szentesi vízilabdásokat. Az ő segítségével jöhetett össze a rendezvény. Ezt újdonságként vettük fel a programba. Lovas kocsival szállították az embereket a két helyszín között, sokan több kört is mentek a városban. A meccset 2-1-re a tévések nyerték. Az utolsó percben kaptak a fővárosiak egy büntetőt, berúgták, így övéké lett a lecsókupa. A jövő évi visszavágóban is megegyeztünk. Jól érezték magukat Szentesen, azt mondták, legközelebb tovább szeretnének maradni, most siettek vissza, hiszen az esti híradóban már benne volt a szentesi esemény. Csak néhány név a stábból: Egri Viktor, Légrádi Szabó Gábor, Mezei Dániel, Dési Zoltán.

- Fantasztikus ízköltemények közül választhatott a zsűri. Az elnök úrnak melyik ízlett a legjobban?


- Nekem a zöldborsós tetszett a legjobban. Szeretem a kicsit csípős ízeket. Velős lecsót ettem, nagyon finom volt, emlékezetes marad számomra.

- A lézershow és tűzijáték is fölülmúlta a tavalyit. Voltak, akik fogadást kötöttek, mennyibe került a negyedórás esemény. Azt mondták, 4-5 millió forint.

- Korántsem. Kettőszázötvenezer forintot fizettünk ki. Volt benne minden. A legfontosabb célunk, hogy az embereket közelebb hozzuk egymáshoz, azt hiszem teljesült. Farkas Sándor országgyűlési képviselő és Szirbik Imre polgármester is beállt főzni, igaz, ők nem versenyeztek. De jól érezték magukat. Családjaikkal, barátaikkal együtt. Bebizonyosodott, lecsóból is jót tudunk vacsorázni. Még éjfélkor is voltak nosztalgiázók.

Hornyik László önkormányzati képviselőként, szervezőként is dicsérte a rendezvényen résztvevő dolgozókat, akik mindent megtettek azért, hogy a fesztivál jól sikerüljön.


<<< Vissza