<<< Vissza

Víz a Fonalfeldolgozóban

2004. július 30.

 

(Fotó: Vidovics Ferenc)

Rekordmennyiségű eső hullott megyénkre az elmúlt napokban. Míg Szegeden több mint 100 mm hullott 24 óra alatt, addig Szentesen 62-68 mm közötti csapadék áztatta az utakat.

Mindenhol megteltek az árkok, az átemelők is csúcsra járatva dolgoztak, de így sem sikerült elkerülni, a jelentős anyagi károkat.

A tűzoltóságra sok bejelentés érkezett, de a legnagyobb kárt a Szarvasi útról jelentették, ahol eláztak a Fonalfeldolgozó irodái, ezért a cég 180 dolgozóját egyhetes kényszerszabadságra küldték.

A Nagyvölgy-csatorna szivattyúi is teljes kapacitással dolgoztak, de a hálózatba került szennyeződés miatt nehézkes volt a Kurcába történő átemelés.

Koszt György, tűzoltóparancsnok többször is felkereste azokat a területeket, amelyek az elmúlt esztendők tapasztalatai alapján veszélyeztetve voltak.

Több pince és garázs is megtelt az esővíztől, és ez alól a Petőfi Szálló sem maradt ki: a pincét közel egy méteres víz lepte el. Itt is szivattyúval próbálták a csapadékot eltávolítani, hogy megvédjék az épületet és a pincében található gázkazánt.

Vidovics Ferenc


<<< Vissza