<<< Vissza

Toncsi egyedül megy

2004. július 30.

 

Szentesről három kerékpáros csapat indul illetve indult Athénba. Az első társaság (St. Jupát SE) már lassan a horvát tengerparton jár, Cseuz László július 30-án, pénteken vág neki a távnak. A harmadik "csapat"-ról keveset tudunk, de túrájuk során ők akarják megtenni a legnagyobb távolságot.

Csapatról beszélünk, mert eredetileg két fiatalember vágott volna neki a túrának, de az indulás előtti napokban Baranyi Antal társa meggondolta magát. Kérdéses volt, hogy Toncsi ilyen körülmények között is nekivág-e a megközelítőleg 7500 kilométernek.

Július 26. hétfő hajnali 4 óra, Luther tér, ez az időpont volt kitűzve indulásnak, és többen várakoztak ezen a korai időpontban a téren. Kíváncsiak voltak, hogy Toncsi neki vág-e egyedül Athénnak? A szülők próbálták jobb belátásra bírni fiukat, de ő hajthatatlan volt, mert közel egy esztendeje készül erre az útra.

Baranyi Antalról már hallhattunk akkor, amikor három fiú körbe kerülte kis hazánkat, ő volt a trió egyik tagja. Azóta már több ezer kilométert tett meg két keréken. Naponta 200 kilométert akar tekerni naponta, így 17-18 nap alatt érkezik meg Athénba.

Hasonló útvonalon érkezik a fiatalember is Athénba, mint a többiek, csak a hazafelé utat toldja meg pár ezer kilométerrel. Az athéni látogatás után Tóni visszatér Olaszországba azt keresztül tekeri, hogy kompon eljusson Szicíliára. A sziget partja mentén körbe kerüli azt, és irány haza, egy kis ausztriai kitérővel.

(Lapzártakor kaptuk a hírt, hogy Baranyi Antal Horváthországból visszafordult.)

(vidovics)


<<< Vissza