<<< Vissza

A Szentesi Kinizsi vállalta a megye II-tőt

2004. július 30.

 


Képünkön: Állósor, balról-jobbra: Dékány, Berezvai, Rúzs-Molnár, Szakács Ernő intéző, Törőcsik, Szabó, Tóth György edző, Jenei, Lakatos, Varga, Pataki, Hidas,
guggolnak: Szénási, ifj. Tóth Gy., Balla, Katona, Borák, Pengő, Labádi, Tóth D., Sarkadi Sz. Zoltán gyúró, Szeles.
Hiányzik a képről Szél István.

Egy edzőnek öröm nyilatkozni, amikor csapata két legyet üt egycsapásra. Mindezen állítás igaz a Kinizsi megye III. osztályt nyert együttesére. Hiszen a bajnoki aranyérem mellett, a Szuper-kupát (a megye III. osztály két csoportjának első helyezettjei közötti összecsapás) is sikerült elhódítani.

- Az őszi szezon zárásakor kicsit csalódott voltam - kezdte beszélgetésünket Tóth György, a Szentesi Kinizsi szakosztályvezetője és edzője. - A tavaszi folytatásban már úgy játszottak a srácok, ahogy tőlük elvárható volt. Mindent megtettek azért, hogy a 2004/2005-ös pontvadászatot a megye II. osztályban kezdjük.

- A megye II-ben kötelező egy ifi, és egy serdülőcsapat szerepeltetése. Így több lesz a kiadás. Ezt hogyan finanszírozzák majd?
- Három csapatról kell gondoskodni, így a kiadás is háromszorosára nő. A költségvetésünk 1,1 millió forintra rúg. Naponta keressük a támogatókat. Vannak még olyan emberek, akikben Kinizsi-szív dobog, mert próbálnak rajtunk segíteni. Szomorú, hogy - ilyen szinten is - pénztelenség miatt csapatok lépnek vissza, illetve szűnnek meg felnőtt együttesek.

- Az előző idény teljesítménye alapján kivel elégedett, és kivel nem?
- Soha nem szoktam senkit kiemelni. Úgy vagyok vele, hogy a labdarúgás csapatjáték. Ha egy játékos jó teljesítményt nyújt, ahhoz a többiek segítsége is kell. A tizenhat-tizenhét ember - aki végigharcolta az előző pontvadászatot - egész évi teljesítménye, hozzáállása, játékszeretete eredményezte a bajnoki aranyat.

- Két hete alapoznak. Vannak-e távozók, vagy új arcok?
- Jelenleg gyenge az edzéslátogatottság, nyaralás, munkahelyi elfoglaltság miatt. Nagy változások nem történtek. Balla Csaba visszament Fábiánsebestyénre. A Szentesi TE-ből ifisták jöttek, akik a felnőtt gárdában is hadra foghatók. Egy-két játékossal még tárgyalok. Bakai Zoltánt leigazoltuk Derekegyházról. A bajnokság augusztus 14-én kezdődik. Mi, augusztus 1-jén a makói Spartacussal játszunk Magyar-kupa mérkőzést. Az ifikkel kapcsolatban megjegyezném: a 35 Celsius fokos hőségben huszonketten jöttek edzésre.

- Korábban azt mondta, hogy a szentesi focit szentesiekkel kell megoldani. Kitart az álláspontja mellett?
- Én biztos vagyok benne, ha egy kicsit több segítséget kapnánk, akkor még jobb lehetőségeink lennének. Ha a vidéken játszó szentesiek - Jernei, Mészáros, Bubor - itthon fociznának, akkor ki lehetne állítani egy megye I. osztályú csapatot. Azt nem mondom, hogy NB III-as gárdát. A mérkőzéseket nézve, nem vagyok benne biztos, hogy nagy különbség van a csapatok között.

- Hallani lehetett, hogy a Kinizsi próbálkozott a megye I. osztályban történő indulással…
- Ez álhír volt. A jelenlegi helyzetünk miatt sem gondolunk erre, de anyagilag sem bírtuk volna. Örülünk, ha a megye II-es játékjogunkat fenntartjuk.

D. V. Z.


<<< Vissza