<<< Vissza

Tiltott fotók

2004. július 30.

 
Tiltott pornográf felvételekkel valóvisszaélés miatt büntetőeljárás indult egy szentesi férfi ellen, aki kiskorúakról tartott a lakásán fényképeket. Ezeket a felvételeket, a rendelkezésre álló adatok alapján egy Baranya megyei illetőtől vásárolta. A szentesi férfi lakásán történt házkutatás során a fotókat tartalmazó CD-ket lefoglalták, valamint több olyan terméket is, mely szerzői jogi védelem alá esik, de utánuk a jogdíjat nem fizették meg. A "gyűjtő" ellen szerzői vagy szomszédos jogok megsértése miatt is vizsgálat folyik.

Feljelentést tett a Démász ismeretlen elkövető ellen, aki a Koszta utca egyik lakásán három fogyasztómérőt szerelt le, valamint a kismegszakítót is tönkretette.

Július 24-ére virradóra Nagytőke külterületén egy lezáratlan lakókocsiból gázpalackot vitt el a tolvaj. Szintén itt történt, hogy egy bálázó gépről kötözőegységet szereltek ismeretlenek, ráadásként pedig néhány birkát is eltereltek a tolvajok. A kár összesen 500 ezer forint körüli.

Ismeretlen tettesek ellen indult eljárás jármű önkényes elvétele miatt. A randalírozók július 26-án hajnalban egy nagymágocsi cég telephelyére hatoltak be, ahol két MTZ traktorral és egy John Deer vontatóval engedély nélkül közlekedtek, ráadásként meg is rongálták a járműveket, egymilliós kárt okozva a tulajdonosoknak.

Július 22-ére virradóra egy szentesi telephelyről vittek el gázolajat ismeretlenek 15 ezer forint értékben. A tolvajok három IFA teherautót csapolta meg. A rendőrség ismételten felhívja a telep- és járműtulajdonosok figyelmét, hogy a gépeiket üres tankkal éjszakáztassák, vagy őriztessék a telephelyet.

Továbbra is magas a kerékpárlopások száma városunkban. A strand bejáratánál a kerékpártárolókhoz zárják bringáikat a tulajdonosok, mert előfordult már, hogy a függőleges oszlopokhoz zárt kerékpárokat vitték el a tolvajok. Nem volt nehéz dolguk: csak le kellett emelni a kétkerekűeket a vasról.

H. V.


<<< Vissza