<<< Vissza

Török siker a kispadon

2004. június 25.

 
Képünkön: Török László elégedett (Fotó: Vidovics Ferenc)

Köztudott, hogy az NB II-es Szentesi TE labdarúgócsapata az edzői kispadon debütáló Török László edzővel vágott neki a 2003-2004-es tavaszi idénynek. Az idényzáró fordulója után beszélgettünk.

- Az ötödik hely önnek mint kezdő edzőnek mit jelent?

- Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkértek a csapat irányítására. Megfelelő erősítésekkel úgy gondoltam, hogy egy erős középcsapattá válunk. Mint debütáló edzőnek nagy öröm, hogy a csapat ötödik lett. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok.

- Az ön által elképzelt dolgokat meg tudták valósítani a fiúk?

- Igen, de ehhez kellettek minőségi igazolások is. NB I/B-t megjárt játékosokat igazoltunk. Ők is sokat tettel az asztalra. Elmondhatom ezt a védelemről is, valamint a kapusról, aki bravúrt bravúrra halmozott. Fegyelmezetten játszottunk, kevesebb piros lapot kaptunk az előző idényhez képest. Tovább kell finomítani a gárdát. A végén látszott a játékosokon a fáradtság.

- Van-e akit kiemelne? Volt-e akiben csalódott?


- A legjobb teljesítményt Takács Gábor és Barna Csaba nyújtotta. Rúgták a gólokat, s nem kaptak sárgalapot sem. Ide sorolnám még Ábel Pétert, aki a múlt szezonhoz képest sokat fejlődött. Középpályáról megemlíteném Tóth Csabát, aki a csapat motorja volt. Szívvel-lélekkel hajtott. A védelemből Márics Bélát, Gyagya Attilát és a kapus Kolláth Ferencet emelném ki. Van olyan játékos is akitől sokkal többet vártam, gondolok itt Pálfi Barnára, Kislőrinc Gyulára, hiszen ők sokkal többet tudnak. Akikkel egyáltalán nem voltam megelégedve az Nana Mihály és Papp Szabolcs.

- Egy sikeres edzői munka magabiztossá tesz egy edzőt, vagy még jobban ösztönzi a még jobb eredmények elérésére?

- Edzőként most tapasztaltam először a siker ízét. Nagyon jó fürödni a sikerben. Vesztes mérkőzés után sem vették senkinek a fejét. Nagyszerű volt a hozzáállás mint a csapatvezetés, mint a közönség részéről. Sikertelen sorozat esetén biztos, hogy más a helyzet. Továbbiakban is szeretném szinten tartani itt Szentesen ezt a sikersorozatot, ha továbbra is én leszek az edző.

- Általános magyar betegség, hogy a sikeredzőt felállítják. Az ön helyzete stabil?

- Tárgyaltam a vezetőkkel, de jelen pillanatban nem tudom megmondani, hogy én maradok-e az edző.

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza