<<< Vissza

Bertók SC: a vidék legjobbja

2004. június 25.

 
Közelmúltban befejeződött a vízilabda OB I/B-s bajnokság. Bertók SC a kitűzött célt, a dobogóra kerülést nem tudta megvalósítani.

- Menyire csalódott? - tettem fel a kérdést Pásztor Antalnak a csapat edzőjének.


- Csalódás egy kicsit. A rájátszásban, az utolsó hat mérkőzésünket elvesztettük. A minimális elvárás, a felsőházba kerülés viszont sikerült. Gyakorlatilag a célt teljesítettük. Néhány mérkőzést kellett volna megnyerni és akkor a bronzérem is elérhető lett volna. Ami szerintem ebben a csapatban - ha nem hullunk szét - a végére benne is lett volna. A játékosokban is van egy kis csalódás.

- Ki az akit kiemelne és kivel nem elégedett?

- Kettős igazolások közül Juhász Zsoltra egy kicsit többet számítottam játékban. Nagyon keveset tudott nálunk szerepelni, sokat lendített volna a csapaton. Orosz Robi játéka kedvező volt, csapatorientált lett. Különösebben nem emelnék ki senkit. Összességében mindenki hozta amit kellett. Ez most ennyire volt elég. Ha megnézzük, hogy az első hatba vidékiként mi jutottunk be, s ezért lettünk mi a vidék legjobbja. Ha kivesszük a jóval többet edző (BVSC II, Vasas II, KSI ifi) fiatal gyerekeket, akkor megvan a bronzérem. Mi és más csapatok is, akik hobbiból pólóznak felemeljük szavunkat, hogy a kiírás így nem jó.

- A zuhanyhíradóban lehetett hallani: nem biztos, hogy a Bertók SC jövőre is folytatja. Van-e ennek valós alapja?

- Az évzárón a szponzorral beszélgettem. Neki szívén van a csapat. Úgy néz ki, hogy nem fogunk megszűnni. Van egy mag, a csapat gerince, idősebb generáció, ők mindenféleképpen Bertók Gyula támogatásával vagy anélkül szeretnének játszani. Ahogy én ismerem a szponzorunkat, ha hozzuk az eredményeket továbbra is a csapat mellé áll. Ha nem, akkor nekünk kell jobban a zsebbe nyúlni. Most változás történt a Legrand élén. Ezért úgy gondolom, mint ahogy a sajtóban korábban is megjelent, én is beszéltem az elnök úrral, szakosztályvezetővel és Pellei Csabával, ők nem akarnak tizenkilenc fizetett játékost. Ennek mi is láthatunk előnyét olyan értelemben, hogy egy picit meg tud erősödni a Bertók SC olyan játékosokkal, akik bizonyítási lehetőséget kapnak a mi csapatunkban. Bizakodóak vagyunk.

- Ön hosszú évtizede ül már a kispadon. Foglalkozott már a visszavonulás gondolatával?

- Feleségemen kívül még másnak nem szóltam. Tettem egy fogadást, ez rövid időn belül kiderül. Ha bejön, akkor - mivel egy fogadásról van szó - itt kell hagynom a kispadot. Ha nem sikerül, akkor még húzom-húzom, mint a rétestésztát...

Dunás-Varga Zoltán


<<< Vissza