<<< Vissza

Beleon Zsolt az új elnök

2004. június 25.

 
Több, mint egy hete új elnöksége és új vezetője van a Szentesi Vízisport Klubnak. A frissen megválasztott elnökkel, Beleon Zsolttal és a szakági vezetővel, Pellei Csabával az uszodában készült a beszélgetés.

- Azonnal igent mondott a felkérésre?

- Négy-öt napig gondolkodtam - kezdi Beleon Zsolt. - Pellei Csaba már korábban vázolta szakmai elképzeléseit, tudtam, hogy sok támogatója van a megújulási folyamatnak, az elnöki posztot viszont senki nem kívánta felvállalni. Láttam, hogy a reformfolyamatoknak gátat szabhat az elnöki szék betöltetlensége, ezért mivel úgy éreztem, hogy a szentesi vízilabda továbblépése a tét, elvállaltam a feladatot.

- Melyek a legfontosabb elképzelései? Mik lesznek az elkövetkezendő napok, hetek feladatai?


- Gazdaságilag stabil vázszerkezetre szeretnénk felépíteni a klub egészét. A Juhász úr által lefektetett pénzügyi alapok maximálisan megfelelőek erre. Mi ezeket szeretnénk tovább finomítani, csiszolni. Amiben nagy különbség van a jelenlegi és az előző vezetés között, az a szakmai része a sportágnak. Ez a jövőben Pellei Csaba kezében összpontosul, hiszen ez a feladat egész embert kíván. A Hungerit Rt.-nek, Magyar Józsefnek mindenképpen szeretnénk vázolni a klub jövőképét, a fenntartásait megpróbáljuk eloszlatni. Szeretnénk meggyőzni arról, hogy gazdaságilag és szakmailag minden tudásunk szerint jó irányba igyekszünk kormányozni a klubot. Az ő, illetve a Hungerit segítsége révén ért el olyan sikereket a női szakág, amelyek mindenki előtt ismertek.

Célunk, hogy a jövőbeni sikereknek is legyen a részese. A női szakágra egyébként számítunk, komoly terveink vannak velük. A kiválásukkal kapcsolatos felvetés elől egyébként az elnökség egyemberként elzárkózott. A női csapat is amellett tette le a voksát, hogy a férfi és női gárda egy klubon belül működjön. Együtt, egy egészként tudnánk tovább vinni és őrizni a városi vízilabda hagyományait. A nőknél a második helyet szeretnénk megtartani, de megfelelő erősítésekkel a dunaújvárosi oroszlán bajszának a megrángatása sem lenne elképzelhetetlen. A férfiaknál továbbra is hozzájárulhat az előrelépéshez a Legrand Rt., melynek vezérigazgatója Károlyi László, teljes jóindulatáról és ebben az évben további támogatásáról biztosított bennünket. Bízom benne, hogy a Legrand, az önkormányzat, valamint további támogatóink és természetesen a szurkolók elvárásainak megtudunk majd felelni. Edzők, játékosok sorsáról is döntenünk kell napokon belül.

- A férfiaknál továbbra is Vidumanszky László irányítja a munkát még két évig, míg a női csapat edzőjét illetően folynak a tárgyalások. A férfi csapat megerősítésén is fáradozunk, itt is a megbeszélések szintjén áll a dolog. Az edző- és játékos kérdéseknek egy-két héten belül el kell dőlnie, hiszen a szakmai munkát el kell indítani ahhoz, hogy elképzeléseinket meg tudjuk valósítani.

- Kik kaptak helyet az új elnökségben?

- Az elnök munkáját helyettesként Döbrőssy Iván segíti, rajta kívül dr. Rébeli Sz. Tamás, Bozó Zoltán, Radics Attila és Takács László tagja a vezetőségnek. A hetedik hely még kiadó, ide a női csapatot szponzoráló cég delegáltját várjuk.

A hétfői elnökségi ülésen egyhangúlag választották meg a klub szakmai vezetőjévé Pellei Csabát. Az újonnan létrehozott poszt irányítója elmondta, hogy nem kizárólag az edzők irányítása lesz a feladata, hanem foglalkozik a játékosok ügyes-bajos dolgaival, tartja a kapcsolatot a sajtó munkatársaival, a szponzorokkal, a szülőkkel, illetve tervei között szerepel egy klubújság létrehozása is. Elsősorban azonban a szakmával szeretne foglalkozni. A játékos-múltjából adódó hazai és külföldi tapasztalatait szeretné a városra levetítve hasznosítani az elkövetkezendő időszakban. Pellei az edzők munkájába nem szól bele, ám az egyértelmű, írásban is lefektetett elvárásokat mind az edzőkkel, mind a játékosokkal szemben igyekszik kőkeményen betartatni. Aktív játékos-pályafutása az új pozícióba történő kinevezéssel véget ért, kizárólag a szakmai munkára koncentrál a jövőben. Pellei Csaba végül hozzátette: legfontosabb, hogy a játékosokkal, edzőkkel befejeződjenek a tárgyalások, hiszen mindenkinek tudnia kell, klubon belül mi vár rá az elkövetkezendőkben. Az új idénynek ugyanis csak letisztázott kérdésekkel, világos célokkal és tiszta fejekkel lehet nekivágni.

Hering Viktor


<<< Vissza