<<< Vissza

Tóni bácsi konyhája

2004. június 25.

 
Tejfölös kaporleves

Hozzávalók: 50 dkg csont, leveszöldség, zsír, liszt, 1 csomó kapor, só, cukor, citrom, 2 dl tejföl.
Elkészítés: Csontlevest készítünk. Ha kész, világos rántáshoz hozzákeverjük a finomra vágott kaprot. Pár percig pirítjuk, majd felöntjük a csontlével. Sóval, cukorral, citrommal ízesítjük, majd tejföllel kiforraljuk. Tálaláskor pirított zsemlekockát teszünk bele.

Erdélyi hagymatokány
Hozzávalók: 60 dkg vöröshagyma, olaj, 30 dkg füstölt kolbász, zöldpaprika, pirospaprika, só, őrölt bors.
Elkészítés: A vöröshagymát szeletekre vágjuk és forró olajban pároljuk. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Amikor a hagyma üvegesedni kezd hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és a kisebb darabokra szelt zöldpaprikát. Megszórjuk pirospaprikával és 1-2 percnyi párolás után tálaljuk. Tört burgonyát adunk hozzá.

Szicíliai fagylalt
Hozzávalók (8 személyre): 12 gombóc vanília fagylalt, 5 dkg durvára vágott mandula, 10 dkg kandírozott gyümölcs, 5 dkg reszelt étcsokoládé, 2 dl tejszín.
Elkészítés: A vanília fagylalttal egy 2 literes űrtartalmú tál oldalát bevonjuk és a mélyhűtőbe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a mandulát, a felaprított kandírozott gyümölcsöt és a reszelt csokoládét. A tejszínes masszát a fagylalttal bélelt tálba töltjük és további 3-4 órán át fagyasztjuk.
A formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, a fagylaltot kiborítjuk és felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


<<< Vissza