<<< Vissza

Szilver-siker a Savarián

2004. június 18.

 
A Savaria Tíztánc Világkupán szerepelt sikerrel László Csaba és Szögi Szilvia az elmúlt szombaton. A Szilver TSE magyar bajnok párosa negyedik lett a hírneves szombathelyi versenyen.

A korábban tíztáncban már világbajnok negyedik helyezést szerzett szentesi táncosok előzetes elvárása a Savarián a döntőbe jutás volt, s ha már ott vannak, akár a dobogó harmadik fokára is felléphetnek, vagy inkább feltáncolhatnak.

Végül nem sokkal maradtak le róla, de így is elégedetten nyilatkoznak. Háromszor táncolták végig a tíztáncot, s Szilvi szerint jól teljesítettek. Külön öröm volt számukra, hogy ezúttal magyar pontozó is bíráskodott. A negyedik helyet huszonhárom különböző nemzetiségű táncospár közül szerezték meg. A világkupát az a szlovén pár nyerte, akiket mindenki az első helyre várt, azonban Csabáéknak sikerült megelőzniük egy latinban nagyon erős dán párost is. Ezzel is, de már jelenlétükkel is megörvendeztették az immáron 39. Savaria közönségét, akik lelkes fogadtatásban részesítették a versenyen egyedüli hazai párost.
Az éjszakába nyúló verseny és az azt követő fogadás után a vasárnapi open-versenyen latinban, ugyanezen a parketten a magyar párosok közül is csak ők jutottak a 12-es döntőbe. Az ott elért 8. hely, valamint más versenyek eredményei is igazolják, hogy fejlődtek latinban, így mostanra a standard-del egy szintre hozták a dél-amerikai táncokat.

Azonban tíztáncban kevés versenyt rendeznek, más megmérettetéseken viszont a latin, vagy a standard táncok kiválóságai csak úgy tudnak felzárkózni, ha választanak, s csak az egyiket folytatják. Éppen ezért sok múlik majd az év végi ausztráliai tíztánc-világbajnokságon, ahol a döntőbeli szereplésben bíznak. Ha ez sikerül, talán a tíztáncnál maradnak, a páros férfitagja legalábbis ezt szeretné. Itthon ebben van a megélhetés, hiszen elsősorban azok a tánctanárok a keresettek, akik standardban és latinban is egyaránt jók, s a klubnak is ez lenne a legjobb, mondja Csaba.

A hétvégén nyert két kupát is ő helyezte a többi serleg mellé a Dózsa-házban lévő gyakorlótermükben. Az egyik a világkupa 4. helyezésért járt, míg a másikat egy Amerikában élő magyar tánctanár ajánlotta fel a magyar indulóknak, ezúttal Szatmári-Nagy Szilvia tanítványainak.

Darók József


<<< Vissza