<<< Vissza

Dr. Papp László emléke

2004. május 14.

 
A képviselő-testület ez év január 3-án döntött arról, hogy a város legkiemelkedőbb sportolójáról nevezi el a sportcsarnokot. Az intézmény május 21-én ünnepélyes keretek között felveszi a Dr. Papp László nevét.

Az esemény még 2001-ben Pap Imre és dr. Dóczi Margit települési képviselők egyéni kezdeményezésével indult. Továbbiakban a Szentes Városi Civil Fórum szorgalmazta, végrehajtására emlékbizottság alakult. Elnöke, dr. Kis-Tóth Tihamér a következő szavakkal vezette be mondandóját: szeretnék, hogy az egész város ünnepe lenne. A sport és az olimpia eszméje iránti tisztelgés. Dr. Papp László életútja, példamutató magatartása, kiemelkedő sportolói tevékenysége méltóvá teszi arra, hogy a nevét szülővárosában sportcsarnok viselje.

Az emlékünnepségre Szentesre várják dr. Hegedűs Csabát, a Magyar Birkózószövetség elnökét, olimpiai és kétszeres Európa bajnok birkózót, Polyák Imrét, olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok birkózót, a Nemzet Sportolóját, ifj. dr. Papp László egyetemi tanárt, a neves sportoló fiát és Kruj Ivánt, az FTC bitkózó szakosztályának elnökét. A vendégek látogatást tesznek a Petőfi Sándor Általános Iskolában (az iskola vállalta az Olimpiai tölgyfa feletti védnökséget).

Az ünnepségen Szűcs Lajos alpolgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja mond köszöntő beszédet. Azt követően koszorúzás lesz Lőrincz Márton fájánál. Megtekintik Kiss-Rácz Antalné tárlatát, ami a életútjáról és a fához kötődő emlékekről villant fel képeket.

A központi ünnepség látogatóit térzene fogadja délután 3 órakor a sportcsarnoknál. Szirbik Imre polgármester és dr. Hegedűs Csaba mond köszöntő beszédet. Azt követi az emléktábla, Máté István csongrádi szobrászművész alkotásának avatása. Az ünnepség koszorúzással, olimpiai fa elültetésével folytatódik. A sportcsarnokban dr. Papp László életútjáról, a város sportjának emléket állító állandó kiállítás, és sportgála várja a közönséget.


<<< Vissza