<<< Vissza

Kezeltünk a miniszterrel!

2004. május 14.

 
Néha napján nagy dolgok történnek az emberrel. Az, hogy mi a "nagy", az természetesen mindenki számára más-más jelentéssel bír.

Óvodánkban - a Mesevár falai között-, mi óvó nénik, mindennap nagy dolgokkal találkozunk. Szerencsénk van, mert nálunk az őszinte gyermekmosolyból soha sincs hiány, így az itt folyó munka eredményét nap mint nap jól láthatóan nyomon követhetjük. A gyermekek önálló, aktív részvétele nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a Kossuth utcai óvoda hírnevét öregbítsük, és ne csak városunkban, hanem regionálisan is ismertté tegyük.

A minap jó híreket kaptunk. Az egész országot megmozgató, a víz világnapja alkalmából meghirdetett pályázaton a mintegy félezer pályázó közül a szakmai zsűri a Nyuszi csoport alkotását különdíjjal jutalmazta, amelyet Szegeden személyesen vehettünk át dr. Persányi Miklós minisztertől. Ez az elismerés nem történhetett volna meg a nagycsoportosok tevékeny, kreatív részvétele nélkül. Nekik ezúton is szeretnénk gratulálni. (Bartók Mónika, Bátaszéki Fruzsina, Juhász Gabriella, Koncz Edina , Mácsai Dániel, Márki-Zay Lilla, Rozmis János, Sebők Papp Dávid)

A gyermekek és a pedagógusok számára is örömteli, vidám, játékos délelőttön vehettünk részt néhány napja, amely Levente Péter vezetésével zajlott. Jó volt pedagógus szemmel is látni azt, hogy ez, a sajátos varázzsal bíró Péter bátyó (ő kérte, hogy így hívjuk), milyen nagy hatással tud lenni önnön személyiségével a manapság oly divatos Pokémonos, Yu-Gi-Oh-s és Power Rangereket idéző világunkban.

Jó volt látni, hogyan ragadja a gyermekeket magával a közösen alakított mese varázsa, amely nélkülözött mindenféle látványos elemet. Jó volt látni azt is, hogy az igazi, sallangoktól és csillogástól mentes, tiszta értékeket képviselő együttjátszásra a gyermekeinknek még mindig nagyon nagy szüksége van!

Olasz Erika


<<< Vissza