<<< Vissza

Virágosabb környezetért

2004. május 14.

 
Az elmúlt hónapban az önkormányzat meghirdetette a "Virágszínvonalasabb Szentesért" akciót. Örömmel vettük, hogy a versenyfelhívásra ez idáig jelentős számú jelentkezőt regisztrálhattunk. Elindult egyfajta szemléletváltás a lakosság körében, ami nagyon pozitívnak mondható. Ez megmutatkozik a környezettel kapcsolatos növekvő igényekben is.

A város vezetése megtesz minden tőle telhetőt - a szűkös anyagi körülmények ellenére is -, hogy ezeknek az igényeknek meg tudjon felelni: nagy hangsúlyt fektet a zöldfelületek fejlesztésére, a meglévők színvonalas fenntartására.

Mi szentesi lakosok el sem tudjuk képzelni azt, hogy a fővárosban vannak olyan kerületek, ahol 2 dm2 zöldfelület jut egy lakosra. Az ott élők kapnak egyáltalán levegőt ilyen körülmények között?
Ez az adat is arra mutat, hogy nagy becsben kell tartanunk saját adottságainkat, a "zöld édenünket". Jó lenne, ha kialakulna egy egészséges verseny a lakosság körében is: ki tud többet tenni azért, hogy környezete szebb, tisztább legyen és ez mindenki örömére váljék.

Tegyük közösen Szentest a fák, a cserjék és a virágok városává!

A versenyre június15-ig várjuk jelentkezésüket, az elbírálására augusztusban kerül sor.

Mindenki nem lehet szakember, de valamennyiőnkben élhet a vágy a szép, virágos környezet iránt.

Lélegezzünk együtt egy tiszta, zöld városban! Ezt célozza meg a versenykiírás.

A regisztrálás módjai: 63/510- 363 telefonszámon, vagy baloghcs@szentes.hu e-mailen, személyesen a Polgármesteri Hivatal 210/A . sz.szobában, vagy a hivatali Információnál.


<<< Vissza