<<< Vissza

Bűnjel után kutattak

2004. április 16.

 
A rendőrség már többször kérte a tűzoltókat, hogy egy-egy Kurca szakaszt vizsgáljanak át, mert feltehetőleg olyan bűnjelet rejthet a víz, amely fényt deríthet más bűncselekményre, vagy azokat igazolhatja. Így történt ez most is, amikor egy sárga színű kerékpárváz után nyomoztak.

A sikerért nagy területet vizsgált át a búvár lánglovag, és elő is került a drótszamár váza. Ennyivel azért nem elégedtek meg, hanem a művelődési ház mögötti kerékpárúti Kurca-hídtól a Csongrádi úti hídig átfésülték a medret. Több lom került felszínre: két kerékpár, egy díszkuka és az Erzsébet téri park díszkerítésének 1 méteres darabja is.

Sajnos az elmúlt nyáron a Kurcába hajított öntöző automatika nem akadt horogra, de megannyi más igen. Volt köztük autóülés, dísztárcsa, terelőoszlop, centrifuga és az ifjúsági ház mellett található téren lévő ugrató (jump), amit fiatalok készítettek a maguk szórakoztatására.

A víz még sok mindent rejt, többek között megannyi üres üveget és poharat, de most a nagyobb tárgyakat sikerült kiemelni a két híd között.

V. F.


<<< Vissza