<<< Vissza

Smaragdzöld szőnyeg
Zöldrovat

2004. április 16.

 
A gyepet, a smaragdzöld pázsitot, a kert "szőnyegét" legalább tíz évre telepítjük, ezért nagyon alapos munkát kell végeznünk. A gyepet csak jól előkészített helyre telepítsük. Mélyen ássuk fel a talajt és aprómorzsás szerkezetűvé műveljük el. Tápanyaggal lássuk el a terület felszínét. Erre a legalkalmasabb a Scotts speciális gyep műtrágya "családtagja" a Starter indító műtrágya. Csak azután fogjunk hozzá a vetéshez!

A kereskedelemben igen sokféle fűmagkeverék kapható, csak azt kell meghatároznunk, hogy a gyepet milyen célra telepítjük (díszpázsit, játszóhely, sportpálya stb.). Egy négyzetméter területre 30-35 gramm fűmagot kell elvetni. A nagyobb gyepfelületek közepére kicsit kevesebbet, a szélére és a jobban igénybe vett területre többet vessünk.

A gyep minősége a vetés egyenletességétől függ. A fűmagkeverék elszórása után nagyon gondosan kell azt lehengerezni, vagy lenyomkodni, vagy a talajba veregetnünk gereblyével és beöntőzni úgy, hogy a fűmagot a víz ne mossa ki a földből. A jó magvetés 8-10 nap múlva kizöldül. Jól végzett munka eredményeként hallgasd a fű növését!


<<< Vissza