<<< Vissza

Pólósaink a LEN-kupán

2004. április 16.

 
Egy győzelem az Olympiakosz ellen, két vereség az Ortigia és az Uralocskával szemben, búcsú a LEN-kupa további küzdelmeitől. Röviden így összegezhető a Hungerit-Szentesi VK háromnapos nemzetközi kupaszereplése.

Vidovics Ferenc felvételén (álló sor): Pengő László (edző), Rozgonyi Eszter, dr. Kovács Gyula (orvos), Varga Zita, Molnár Anett, Szremkó Krisztina, Juhász József (elnök), Kovács Georgina, Ádám Zsuzsanna, Benedek Tibor (technikai vezető), Huszka Zsuzsanna, Kisteleki Dóra, Sóti Lajos (technikai vezető), ülnek: Szabó Xénia, Vér Adrienn, Makra Melinda, Tóth Andrea, Hőnig Ágnes, Hegedűs Renáta, Hevesi Anita, Döme Nóra.

Egy győzelem az Olympiakosz ellen, két vereség az Ortigia és az Uralocskával szemben, búcsú a LEN-kupa további küzdelmeitől. Röviden így összegezhető a Hungerit-Szentesi VK háromnapos nemzetközi kupaszereplése. A szentesi vízilabdázó hölgyek remekül kezdtek, ám az olasz, majd az orosz csapattól elszenvedett két-két gólos vereség azt jelentette, hogy a Hungerit a középdöntő csoport harmadik helyén végzett, így nem jutott a négyes döntőbe. Pengő László, a csapat edzője három nap távlatából a következőképpen értékelte a történteket:

- Az oroszok elleni mérkőzés ki-ki meccs volt a végén, csak a győzelem számított mindkét együttesnek. Bár az Uralocska vezetett, mégis sikerült egyenlítenünk, ám ekkor borzasztóan nagy egyéni hibákat követtünk el védekezésben, ezzel ők újra előnyhöz jutottak, amit már nem tudtunk ledolgozni. Hiába nyertük meg a záró negyedet, a győzelmet nem sikerült kicsikarni. Igazából az olaszok ellen volt nagyobb lehetőségünk a győzelemre, ott 7-7 és 7-8 után, ha mi vezetünk vagy egyenlítünk, másképpen alakult volna a végeredmény.

- A két továbbjutó csapat milyen játékerőt képvisel? Lehet-e esélye valamelyiknek a végső győzelemre?

- Mindkét csapat válogatott játékosokkal rendelkezik, szerintem ott lehetnek a végén a dobogó elején, mivel véleményem szerint a másik csoportból továbbjutó holland és spanyol csapat nem olyan erős, mint ez a kettő.

- Kisteleki játékával mennyire volt elégedett?

- Az első mérkőzésen a görögök ellen nagyon nagy szolgálatot tett a csapatnak, a másik két mérkőzésen viszont csak egy-egy gólt szerzett, ebből egyet négyméteresből. Ekkor már hiányoltam az akciógólokat tőle. A pénteki és szombati ellenfeleink alaposan felkészültek a játékából, sikerült kikapcsolniuk és távol tartaniuk a kaputól.

- Összességében hogyan értékeli a látottakat?

- A küzdeni tudással, az akarással elégedett voltam, a játékban, a helyzetkihasználásban viszont már voltak hiányérzeteim. Ezeket a hibáinkat elemezni fogjuk, és remélhetőleg a hazai bajnoki rájátszásban - tanulva belőlük - még jobb és eredményesebb játékot produkálunk majd. A LEN-kupától emelt fővel búcsúztunk.

- Elégedett volt a hódmezővásárhelyi rendezéssel?

- Igen, de nem csak én, hanem a nemzetközi szövetség képviselője sem talált kifogást a lebonyolításban. Ezért köszönet jár a klubunknak, támogatónknak és a vásárhelyi rendezőknek is.

- Hogyan tovább a bajnokságban?

- Hétvégén érkezik a Vasas, majd jön a BVSC, ezután a bajnokság záró szakasza következik a végső helyezésekért.

H. V.


<<< Vissza