<<< Vissza

Csatorna

2004. április 16.

 
Sok közbeszerzési eljárásnál előfordul, hogy a pályázók közül az, aki nyeretlen, megpróbál még egy utolsó lehetőséget, a közbeszerzési eljárás megtámadását. Ez most Szentesen is megtörtént.

Szirbik Imre polgármestertől megtudtuk, az eljárás második körében hat pályázó nyújtott be ajánlatot a csatornázás, szennyvízelvezetés kivitelezésére. A 11 tagú bíráló bizottság - a pályázati kiírásban meghirdetett elvek szerint - mindkét öblözetre egyhangú döntéssel kialakította álláspontját.

Mindez április 9-ére készen is állt, ám mielőtt még kihirdethették volna az eredményt, a Közbeszerzési Tanács leállította a pályázat kihirdetését, s április 22-ére, úgynevezett közbeszerzési egyeztető tárgyalást tűzött ki.

A polgármester bízik abban, hogy a döntést az említett időpontban meghozzák, s ha néhány hét késéssel is, de elindulhat a munka. A város első embere kijelentette, azok a felvetések, miszerint a csatornaügy veszélyben van, nem fedik a valóságot. A két öblözetre, a kisérire úgy, mint a városközpontira adott kormánytámogatás szerződését megkötötték. Az államkincstár befogadta a szerződéseket, a pénz lehívásának gyakorlatilag akadálya nincs.


<<< Vissza