<<< Vissza

Gondolatok

2004. április 9.

 
Ha választanod kellene, melyik ünnepet állítanád az első helyre? Mit szólnál ahhoz, ha azt állítanám, hogy a vasárnap a legnagyobb ünnep? És ha azt mondanám neked, hogy a vasárnap (vagy szombat) a legnagyobb ünnep, mivel az az egyetlen ünnep, amelynek a megünneplését Isten maga parancsolta meg? A többit ugyanis "csak az egyház látta jónak ünneppé szentelni.

*************************************************

Az egyház által szentnek minősített napok között melyik a legkedvesebb neked? Bizonyára a karácsony, mivel az a szeretet ünnepe.

*************************************************

De ugye utána mindjárt a húsvétot jelölöd meg? De tudod-e, mikor kezdődik a húsvét? Nagypénteken. Jézus Krisztus megfeszítése, halála és eltemetése nélkül nem lehetne húsvét, vagyis Jézus Krisztus feltámadásának a napja. Csak az megmagyarázhatatlan, hogy a nagypéntek miért nem piros betűkkel áll a naptárakban? Mert aki nem hívő, az nem érti a nagypéntek és a húsvét szoros összefüggését. Arról viszont, hogy ez ne így legyen, nem a naptárak szerkesztői tehetnek, hanem a történelmi egyházak vezetői. Harcolják ki!

*************************************************

Volt az első húsvétnak egy szereplője, aki sem isten, sem ember nem volt: egy angyal, aki Jézus sírján ült és ezt mondta az asszonyoknak: Jézus nincsen itt, mert feltámadott. Ez a húsvét üzenete s rajtad áll, hogy ez legyen majd a te sorsod is.

Dr. Imre Ernő


<<< Vissza