<<< Vissza

Alapoz a Bertók SC

2004. január 9.

 
A város vízilabdacsapatai közül a Bertók SC fejezte be leghamarabb az őszi idény küzdelmeit. Pásztor Antallal a csapat edzőjével, a 2003-2004-es pontvadászat eddigi eredményeiről beszélgettünk.

- Ön mennyire elégedett a bajnokság első félidejével?

- Nálunk november végén lezárult az őszi szezon. Megemlíteném, hogy változott a bajnoki kiírás az előző évhez képest. Két kilenc csapatos csoportot alakítottak ki. Ily módon könnyítik a csapatok utazási költségét. Mi a keleti részbe kerültünk (kék-csoport). Eddig két vereséget szenvedtünk, s így a második helyen várjuk a tavaszi folytatást. Az eredményeket böngészve el kell mondanom, hogy az egri vereség illetve a Vásárhely elleni döntetlen fájó. Az említett két derbyt hozni kellett volna. Ennek ellenére a jelenlegi második hely megelégedésemre szolgál.

- A 2002-es eredményt nézve miben változott a csapat? Hiszen az elmúlt idényhez képest az együttes 360 fokos fordulatot tett.

- A kettős igazolással rendelkező kapus, Gál Lajos és a jobbszélső Juhász Zsolti jót tett a társaságnak. Úgy érzem, hogy fejben is megerősödtek a fiúk. Fegyelmezettebben játszottunk. Nem kaptunk sok lefordulásos gólt. Érettebb játékot produkáltunk.

- Kit emelne ki a csapatból?

- Összerázódott a gárda. Örülök Bertók Zsolt visszatérésének. Sokat lendített a csapaton. Testvérét dr. Bertók Gyulát, mivel ő balkezes, gyöngyszemként kell értékelni. A masszív védelmet is ki tudom emelni. Orosz Robinak az utóbbi időben nyújtott teljesítménye már közeledik az elfogadhatóhoz. Ha a srácok a január 5-én induló alapozáskor odateszik magukat, akkor egy jó felkészüléssel sikeres tavaszt tudunk produkálni.

- Milyen eredménnyel lenne elégedett a bajnokság végén?

- Minimális elvárás, a legjobb hatba kerülés. Ez már a rájátszást jelentené, s ott egy ötödik hely. A maximális cél pedig a dobogó.

- Ön játékvezetőként is szerepet vállal ebben a sportban. Hogyan ítéli meg, amikor az ön csapatának mérkőzésén folyamatosak a bírói tévedések?

- Megmondom őszintén most éreztem először ilyen problémát. Volt két olyan mérkőzésünk ahol észrevettem, hogy nem korrektek. Az ilyen szituáció bosszantott. De nyugodtan kell viselkednem. A döntéseket el kell fogadnom. Visszafogott magatartást kell tanúsítanom.

Dunás Varga Zoltán


<<< Vissza