<<< Vissza

Értékek az interneten

2004. január 9.

 
Immár 11 éve foglalkozik a számítástechnika oktatásával az internettel és a számítógépszervízzel a Team Számítástechnika.

10 évvel ezelőtt még szinte kuriózumnak számított a számítástechnika oktatása és maga számítógép is. Az elmúlt évek során azonban egyre inkább létszükségletté vált az, hogy mindenki jól bánjon a gépekkel. A Team akkor és azóta is lehetőséget biztosított mindenkinek arra, hogy viszonylag olcsón és gyakorlatcentrikusan sajátíthassa el a számítástechnika alapjait és speciális dolgokat. Mint ahogyan Tímár Ferenc a Team számítástechnika vezetője elmondta, sajnos egyre inkább visszaesőben van a csoportos oktatás és a korábbi évek 5 csoportjával szemben jó, ha egy csoportot el tudnak indítani idén januárban.

A másik nagyon fontos " lábuk" az internet. Ők voltak azok, akik nyolc évvel ezelőtt segítkeztek a város első honlapjának elkészítésében, és ők azok akik dolgoznak azon, hogy még idén új és korszerű honlapja legyen Szentesnek.

Ugyancsak az internetnek köszönhető, hogy 2001 májusában elindult a Szentesi Mozaik, a város internetes újságja, egy évre rá pedig a "Társalgó", amely azóta is a szabad vélemény kinyilvánítását teszi lehetővé a Mozaik olvasóinak. A régebben, úgymond szürke köddel borított internetről így fokozatosan lehullott a lepel és ma már az idősek sem idegenkednek tőle.

A harmadik tevékenységük pedig a számítógépszervíz és a számítógép-forgalmazás, mely utóbbi mostanában visszaszorulóban van. Sokan a multicégek által kínált gépeket vásárolják meg az övéik helyett, nem gondolva arra, hogy ha probléma adódik sokkal nehezebb érvényesíteni a garanciát. Az olyan helyeken pedig, ahol az arcukat adják a termékhez, természetesen teljesen más a helyzet.

Tímár Ferenc az idei évben is, mint már az előbbiekben is nagyon fontosnak tartja hogy a városi tartalmak és a városi értékek jelen legyenek az interneten és így mindenki számára elérhetővé váljanak a várossal kapcsolatos információk.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza