<<< Vissza

Emelkedő tanulólétszám a Petőfiben

2004. január 9.

 

Sikeresen zárta az előző évet a Petőfi Sándor Általános Iskola.
Minden iskolának fontos, hogy szeptemberben hány kis elsős lépi át az iskola kapuját. Mint Mészáros László, az iskola igazgatója elmondta, az idei tanévben 55 új elsőst írattak be az intézménybe, tehát nincs okuk panaszra.

A városban általánosnak mondható tendencia, miszerint egyre jobban csökken a diákok létszáma az oktatási intézményekben, a Petőfiben nem érzékelhető. Két év óta, még ha nem is nagymértékben, de emelkedik a tanulólétszám. Múlt évben hagyományteremtés céljából útnak indítottak egy bemutatkozó műsort a nagycsoportos óvodások szüleinek, megkönnyítve ezzel az iskolaválasztást.

Ugyancsak a tavalyi év eredményeihez tartozik az is, hogy az iskola udvarával is tudtak foglalkozni. Részben önerőből, részben a jótékonysági bál bevételéből, részben pedig a fenntartó megyei önkormányzat segítségével sokat szépítettek rajta. Parkosítást, füvesítést végeztek és díszburkolatot is kapott az udvar egy része.

Ezenkívül a számítástechnikai parkot is fejlesztették és korszerűsítették , a jobb gépekkel pedig az oktatásban is előnyhöz jutottak.

Az iskolában ének zenéből emelt szintű képzés is folyik, amely két éve a művészeti oktatás keretein belül történik. Az iskolában két kórus működik, a kicsinyek kórusa és a felsőtagozatosok alkotta nagykórus. Mindkét kórus aranyminősítést szerzett az elmúlt évben, sőt a kicsik kórusa külön elismerésben is részesült.

Másik fontos terület az idegen nyelvi oktatás. Emelt óraszámban tanítják az angol, német és francia nyelveket, melynek meg is van az eredménye. A múlt évben az iskola tanulói nagyon szépen szerepeltek különböző országos versenyen, több első helyet is megszerezetek.

Az elmúlt évben pályázatok útján egy digitális fényképezőgépet sikerült elnyerniük, melynek a diákönkormányzat, és az iskolai számítástechnikai oktatás is hasznát veszi. Ugyancsak pályázatnak köszönhető, hogy a tanári szobába egy új számítógépet tudtak beszerezni, amely a tanárok könnyebb Internet-hozzáférését teszi lehetővé.

Az idei év tervei közé tartozik, hogy ismét megrendezik az óvodások szüleinek a bemutatkozást, valamint az is, hogy ismét tartanak jótékonysági bálat annak érdekében, hogy fejleszteni tudják az iskolát. Természetesen idén is megrendezik a hagyományos táncbemutatót a sportcsarnokban, amely mindig teltházas rendezvény.

A felújításokról az iskola igazgatója még nem tudott nyilatkozni, mivel ez a rövidesen megjelenő költségvetéstől függ. Az állagmegóvás és javítás mellett távlati cél egy fedett kerékpártároló megépítése is.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza