<<< Vissza

Nyugodt ünnepek

2004. január 9.

 

Az ünnepek nyugodtan teltek a helyi mentőállomáson. Különösebb eseményhez nem hívták őket. A gépjárművezetők is óvatosak voltak, és nagy sérüléssel járó balesethez nem kellett kivonulniuk a mentősöknek. Természetesen voltak félelmeik a szilveszter éjszakával - és a petárdázással - kapcsolatosan, de szerencsére nem történt baleset.

Az ünnepek alatt egyre több problémát okoztak a felsőlégúti, magas lázzal járó betegségek. A mentőszolgálat vezetője szerint sok beteg van, de még nincs járvány. Ezenkívül kér mindenkit, hogy ne ijedjen meg, ha felszalad a láza, egyen sok vitamint, igyon sok folyadékot és menjen orvoshoz.

A karácsonyt és a szilvesztert a mentősök is megünnepelik. Ilyenkor az állomás otthonosabbá válik; kis karácsonyfával és ünnepi ételekkel próbálják pótolni a munkatársak azt, amit egyébként nagyon nehéz - a családot.

Nem riasztották komolyabb tűzesethez és mentéshez a Szentesi Tűzoltókat az ünnepek alatt - tudtuk meg a Tűzoltóság parancsnokától Koszt Györgytől. A parancsnok elmondta, hogy látva a televízióban az igen gyakori lakástüzeket ők is nyugtalanok voltak, hogy mit hoz az idei karácsony. Szerencsére a szentesi lakosok ilyen szempontból óvatosnak bizonyultak. Csépán és Csongrádon történt ugyan egy-egy tűzeset, de a mérleg még így is elfogadhatónak bizonyult. Ez talán köszönhető annak is, hogy évek óta tartanak felvilágosításokat a tűzvédelemmel kapcsolatban.

A tűzoltók az ünnepek alatt is 24-48 órás szolgálatot teljesítettek, de azért szerencsére maradt idő az ünneplésre is. Üzemi konyha hiányában az igen jól főző tűzoltókra maradt ünnepi menü elkészítésének feladata.
Egyébként pedig - azt leszámítva, hogy ünnepnapokon nincs kiképzés - a karácsony és a szilveszter is egy átlagos napnak számít az állomáson.

Nyugodt ünnepek

A megszokottól eltérően inkább a karácsonyi időszak adott több munkát az elmúlt év végén Szentes rendőreinek. A szeretet ünnepén ugyanis gyakoriak voltak a rongálások, garázdaságok és a betörések is. A legális petárdázással kapcsolatban természetesen a rendőrségnek is voltak bizonyos aggályai. Az pedig, hogy nem történt semmilyen komoly esemény ezzel kapcsolatban csak a szerencsének köszönhető.

Az ünnepek alatt a rendőrség megerősített szolgálatot tartott, azért, hogyha bármi történik, azonnal a bajbajutott, vagy a károsodott segítségére tudjanak sietni. Ezért a rendőrségen csak szerényen emlékeztek meg az ünnepekről, nekik ez a nap is munkával telt el.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza