<<< Vissza

A harmadik legszebb
Farkas Laura a Miss Hungary udvarhölgye

2004. január 9.

A szépségkirálynők megválasztása 1985-ben indult Magyarországon, amelyet a tragikus sorsú Molnár Csilla nyert meg. A történések bebizonyították, hogy nem könnyű szépnek lenni. Mi több: Nem elég szépnek lenni, szépnek is kell látszani!

A sorban 18. Miss Hungary (Magyarország Szépe) Nemzeti Szépségverseny döntőjének a budapesti Royal Szálloda adott helyet. A december 29-ei megmérettetésnek szentesi résztvevője is volt Farkas Laura személyében, aki a Boros Sámuel Szakközépiskola, Szakiskola 18 esztendős tanulója.

A harminc tagú zsűri Laurának ítélte a harmadik helyezést és így - a győztes Balogh Edina és udvarhölgy társával, Tihanyi Ágnessel - ő képviselheti hazánkat több világversenyen. Laura még ebben az évben Kínába utazik, hogy rangos szépségversenyen bizonyítsa: a magyar hölgyek a legszebbek.

- Gratulálunk a sikeres szerepléshez. Kíváncsiak lennénk arra, hogy a már ismert sikersztorikból kiindulva, Te nevezésed hasonlóan történt?

- Először is hozzá kell tennem, hogy az elmúlt esztendőben már neveztem a Miss Hungary versenyre, életkoromnál fogva a tini, 14-18 évesek kategóriájában indultam. Akkor a döntőig jutottam, de nem értem el helyezést. Az idén a versenyszabályok értelmében abban a kategóriában már nem indulhattam. A válogatásra barátnőmet Balogh Edinát kísértem el, aki az első helyen végzett. Ott értesültem arról, hogy szeptember 20-ig kell betölteni a jelentkezőknek a 18. életévüket. Szerencsére két héttel hamarabb, szeptember 6-án ünnepeltem nagykorúságomat. Mivel az ezelőtti versenyen döntős voltam (igaz, tini kategóriában) nem kell részt vennem az első válogatáson és így később is benevezhettem.

- Bizonyára nagy volt az izgalom a döntő előtti napokban, s azt követően december 29-én a Corinthia Grand Hotel Royal nagytermében.

- Ilyenkor a legjobb, ha nem izgul az ember, és nem próbál belegondolni a verseny végső kimenetelébe, mert az rányomja a bélyegét szereplésre. Talán a mai napig nem fogtam fel, hogy milyen nagyszerű eredmény a harmadik helyezés.

- A versenyen három ruhában kellett megjelennetek. Melyek voltak ezek?

- Elsőként a Jaffa kollekció nappali ruháiban léptünk színpadra, majd a Calzedonia fürdőruha 2004-es modellje került a lányokra, ebben volt a második színpadi kör, a fináléban pedig mindenki az általa hozott estélyiben pompázott. Én egy általam tervezett és barátnőm által elkészítetett estéjit vettem fel. A tervezésnél fontosnak tartottam az egyszerű, ám elegáns vonalvezetést.

- A fináléban nyílt szavazással történik a szépségkirálynő megválasztása. Ez a szavazás rózsaszálak átadásával történt. Úgy tudjuk, igen nagy megtiszteltetés ért ekkor.

- A zsűri, köztük Árpa Attila, Szabics Imre, valamint Bíró Ica és Vitkó László, a ValóVilág2 győztese az általuk legszebbnek ítélt lánynak egy-egy száll vörös rózsát adott át. A végén egyértelmű hogy, aki a legtöbb rózsát kapja az lesz a Miss Hungary, és képviseli hazánkat a világdöntőn. Mindezek mellett a zsűri elnökének nagy szerepe van a döntésben, mert az ő sárga rózsája akár két rózsának is megfelel. A fináléban három rózsát kaptam, amikor is Kovács István színművész a zsűri elnöke megállt előttem és átadta a harmadik helyezést jelentő sárga rózsát.

- A harminc tagú zsűri döntése nyomán idén Balogh Edina (19) lett Magyarország szépe. Udvarhölgyeinek a szintén fővárosi Tihanyi Ágnest (20) és téged, a szentesi Farkas Laurát (18) választották. Mi jár a harmadik helyezéssel?

- Nemcsak a szépségkirálynőnek jut a verseny után főszerep, hanem az udvarhölgyek is kiveszik a részüket a szépség népszerűsítésében. Az első helyezett Hawai-on képviseli hazánkat a világdöntőn, míg az udvarhölgyek más világversenyeken képviselik országunkat. A harmadik helyezéssel én egy rangos kínai szépségversenyen (Peking-ben és Sang-Hai-ban) képviselem Magyarországot.

- Csak sejthetjük, addig rengeteg teendő vár rád a világversenyre való felkészülés során.

- Elsősorban tanulnom kell, mert hamarosan itt a félév és készülök az érettségire. Mellette, akár a pihenést vagy a versenyre való felkészülést vesszük alapul, sokat kell sportolnom, mert az alakot és a szépséget nem megőrizni kell, hanem folyamatosan megtartani. Ezeken a versenyeken nem elég szépnek lenni, szépnek is kell látszani!
Évekig táncoltam, nagyon szerettem a táncot, de sajnos a térdeim nem bírták, s hogy a kondíciómat megtartsam rengeteget kell úsznom. Az egészséges életmód mellett rendszeresen kell szaunáznom, ami a hideg napokon jólesik ugyan, ám a családi kasszát igencsak megterheli. Igaz, egy sikeres szereplés kárpótolna mindenért. A kiadásaink is megtérülnének.

- Gondolom egy sikeres és eredményes szereplés a célod a 2004. márciusában megrendezendő kínai versenyen, de a távlatokban mi lebeg a szemed előtt?

- Iskolai tanulmányaim közben törekszem elsajátítani a szép kiejtést, amit Kazinczy éremmel jutalmaztak 2003. áprilisában. A színészi pálya sem idegen tőlem, de igazából a médiában, azon belül is televíziós műsorvezetőként szeretnék karriert csinálni.

Kép és szöveg: Vidovics Ferenc


<<< Vissza