<<< Vissza

A gondozási központ milliói

2003. december 12.

 
Ebben az évben a gondozási központ két alkalommal írt pályázatot. Egyik a lényegesen nagyobb volumenű pályázatokat tartalmazta. Ennek egy része a működtetési költségvetésekhez való hozzájárulás volt. A másik része fejlesztési pályázat. Ami a működési pályázatokat illeti, két területre pályáztunk, mindkettő nyert is. Egyik a beinduló jelzőrendszeres házi gondozó szolgálathoz való működési hozzájárulás. A másik a hajléktalan szálló konyhájának étkezési költségeire szólt. Ezzel is nyertünk 340 ezer forintot. Ez a két pályázat lényegében 1,2 millió forintot hozott a konyhára első körben.

A fejlesztési pályázat az önkormányzattól megkapott Munkácsi utcai ingatlan komplett felújítását tartalmazta, mégpedig egy közösségi pszichiátriai nappali ellátó központ kialakítását. Erre a célra összesen 19 millió forint fejlesztési összeget nyertünk.

A második körben mindkét pályázat a hajléktalan téli krízis ellátásra íródott. Egyrészt betegelkülönítő lábadozó helyiség kialakítására, a másik tartós téli élelmiszerek beszerzésére szolgált. Mindét pályázatunk nyert, 432 ezer forintot. Összességében a hét benyújtott pályázatból 6 nyert, több mint 21 millió forintot. Ez az év ebből a szempontból kimondottan jó volt. A pályázatokat különböző részterületekről hatan készítettük - tájékoztatta lapunkat Hódi József általános igazgató helyettes.


<<< Vissza