<<< Vissza

Tisztánlátás
Fidesz-fórum a Zeneiskolában

2003. november 21.

 
Kedden este 6 órától a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség parlamenti képviselője, Szíjjártó Péter tartott előadást Tisztánlátás címmel napi politikai kérdésekről a Lajtha László Zeneiskola nagytermében, amely szinte zsúfolásig megtelt.

A legfiatalabb magyar országgyűlési képviselő több bizottságban is aktív szerepet vállal: a költségvetési, az ifjúsági, a sport- és a brókerbizottság tagja.

Három témáról mondta el a véleményét: egy - a parlamentben aznap tárgyalt - törvényjavaslatról, amely a befektetők és betétesek védelméről szól a két - másnap napirendre kerülő - törvényről: a közbeszerzésekről és a sportról szólókról.

Véleménye szerint a befektetők és betétesek védelméről szóló törvény célja, hogy "behálózzák a bankfelügyeletet" és az előző kormány ideje alatt hosszú távra kinevezett személyeket megfosszák hivataluktól.

A közbeszerzésekről szóló törvényjavaslat szerint az európai uniós elvekkel szembenáll és ha a törvényt elfogadják, akkor lazítanak a közbeszerzési fegyelmen. Harmadik téma a sportról szóló törvény volt, amelyről azt mondta: a szocialisták elismerik ugyan, hogy a 2000. évi sporttörvény jó, mégis átalakítják, hogy a jelenlegi sportminiszter új szakmai arcot kapjon. A törvény a centralizálás felé mutat, pedig az unióban lehet, hogy új sporttörvény kell.

Egy óra elteltével a közönség is szóhoz jutott. Az elhangzottakhoz fűztek megjegyzéseket és szóba került - többek között - a magyar médiahelyzet, az egyoldalú tájékoztatás, és egy érdeklődő megkérdezte a közönség láttán - a többség középkorú és idősebb -, hogy a fiatalok miért nem politizálnak. Válasz: társadalmi közösségek híján kevés időt töltenek együtt, csak vallási közösségek alakultak ki.

A Fidelitas szeretne ezen változtatni és sporttal, hasznos programokkal összehozni a fiatalokat. Az újjászerveződött szentesi szervezet ezért is várja az új tagokat.

Majzik Andrea


<<< Vissza