<<< Vissza

A tudás napjai

2003. november 7.

 
Képünkön: Csoba Tünde zongoraművész

A Tudás tíz napja Szentesen című ismeretterjesztő előadássorozat immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. A Mozgó Világ Szerkesztősége hirdette meg hajdan. Mint megtudtuk, első ízben egymást követő tíz nap alatt lementek az előadások, majd később, ahogyan bővült a program, az időpontok is eltolódtak.

A TIT városi szervezete és a helyi művelődési központ közös hagyományőrző programja idén 16 előadást kínál az érdeklődő közönségnek. A rendezvénysorozat Simon Miklós festőművész és Barkos Bea kiállításának megnyitójával vette kezdetét a Kossuth téri galériában.

Azt követte Csoba Tünde zongoraestje a Lajtha László Zeneiskolában, majd a nagyszabású tankönyv, taneszköz, játék, irodai eszközök kiállítása és vására a Művelődési és Ifjúsági Házban. Ugyanott Deák az ember címmel dr. Homoki Mária egyetemi docens tart előadást november 7-én, pénteken 12.45-kor.

A további programban november 10-én, hétfőn este 5 órakor Adottságaink és esélyünk az EU-csatlakozás kapcsán címmel dr. Csikai Miklós, az Agrárkamara elnöke tart előadást a Művelődési és Ifjúsági Házban.

November 11-én, kedden délután 2 órakor a Weiner Kamarazenekar ad koncertet a Lajtha László Zeneiskolában.
November 12-én, szerdán délután fél 3-kor Valószínűségszámítás a tapasztalatoktól a fogalomig címmel Kosztolányi József egyetemi adjunktus tart előadást a Klauzál Gábor Általános Iskolában.

Későbbiekben Erőss Zsolt hegymászót várják utibeszámolóra, előadások keretében - többek között - szó lesz a helyismeretről, a korszerű informatikáról, a néprajzkutatásról, lesz operett est, ez utóbbi a Tóth József Színházteremben. Az előadások a színházi program és a hangversenyek kivételével díjtalanul látogathatók.


<<< Vissza