<<< Vissza

Szállj el, kismadár
Bajnoki ökölvívó mérkőzés Szegeden

2003. szeptember 5.

 
Szeptember 6-án az Újszegedi Sportcsarnokban rendezik meg Erdei Zsolt ökölvívó mérkőzését, melyen az interkontinentális bajnoki cím megvédése a cél. Az eseményt a Szentesi Hungerit Rt. is támogatja. Mint Magyar József a társaság vezérigazgatója elmondta Madár nagyon kiváló sportoló és szimpatikus versenyző, aki ráadásul szentesi barátnője révén a városhoz is kötődik. Felmerült a lehetőség, hogy esetleg Szentesen rendezik meg a címmérkőzést, azonban ez a felvetés hamar köddé vált, mivel a város nem rendelkezik olyan hellyel, ami be tudná fogadni a várhatóan igen nagy számú nézősereget.

Így a szervezők az Újszegedi Sportcsarnok mellett döntöttek. Néhány héttel ezelőtt felröppentek olyan hírek, melyek szerint Szentes ad helyet a mérlegelésnek. Sajnos ezek a hírek nem feleltek meg a valóságnak. Erre nincs alkalmas hely a Hungerit területén, esetleg csak a sportcsarnok lett volna a megfelelő, viszont nem csak a két ökölvívót kellett volna Szentesre hozni, hanem a bírókat is, ami igen nagy költséget jelentett volna a városnak. Így a mérlegelés a szegedi Cora áruházban lesz.

Természetesen a szponzoráció szempontjából sem mindegy, hogy a mérlegelésen vagy a mérkőzésen kap megjelenést a társaság - ugyanazért az összegért. A vezérigazgató ígéretet tett viszont arra, hogy a mérkőzés után egy napra elhozzák Erdei Zsoltot Szentesre ahol dedikál a rajongóknak, és ellátogat a Hungerithez is. Mivel a mérkőzést nagyon sok és sokféle ember nézi, anyagi és erkölcsi haszon is származhat a támogatásból, mind a városnak mind az Rt-nek. Erre már korábban is volt példa , amikor a női vízilabdatorna után többen is érdeklődtek a Hungerit és a város iránt.

Szentes legnagyobb vállalata a kulturális és sportrendezvények mellett a női vízilabdacsapatot is támogatja. Magyar József szerint ezeket a kisebb csapatokat nem üzleti hanem érzelmi alapon támogatja a társaság, hiszen ez a szponzoráció nem biztos, hogy hasznot is hoz. Viszont olyan nagy események, mint az ökölvívó mérkőzés vagy a szeptember 13-i országos táncverseny minden bizonnyal pozitív eredményeket fog hozni a társaságnak és Szentesnek is.

Kruzslicz Anita


<<< Vissza