<<< Vissza

Kábszeres horgász

2003. szeptember 5.

 
Büntetőeljárást indított a szentesi rendőrkapitányság egy fábiánsebestyéni és egy szervári személy ellen társtettesként elkövetett, készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés bűntette miatt, akik augusztusban ezerforintos étkezési utalványokat hamisítottak. Az elkövetők a kibocsátónak ezzel 100 ezer forint értékű kárt okoztak.

Garázdaság miatt indult eljárás két gyermekkorú szentesi fiatal ellen, akik az elmúlt pénteken megállítottak az utcán egy szintén gyermekkorú kerékpárost, akinek járművét megrángatták, majd megütötték a bringást.

A polgármesteri hivatal tulajdonában lévő Nissant szemelte ki magának három szentesi fiatal, akiknek feltehetően fogalmuk sem volt, hogy kié a jármű. Ketten közülük ittasak voltak, amikor meglátták az autót, majd egyikük a csomagtartót kezdte el verni, a másik szintén, ráadásul a késével a Nissan emblémáját is lefeszítette. A randalírozókat a helyszín közelében később elfogták a rendőrök.

Két fiatalember indult éjszakai horgászatra az egyik szövetkezeti halastóra, oda, ahol egyébként tilos a horgászat. Gereblyéző technikával igyekeztek megejteni a nagy fogást, ám a mezőőr észrevette őket, figyelmeztetésül kétszer a levegőbe lőtt, mire a horgászok elszaladtak.
Útjuk azonnal a rendőrségre vezetett, ahol elpanaszolták, hogy rájuk lőttek. Közben a mezőőr is jelentette az esetet, így kiderült, hogy a pecásoknak nem lett volna szabad az adott helyen horgászniuk. Az egyik fiatalember erre minősíthetetlen hangnemben támadt a rendőrökre, akik a férfi viselkedése alapján kábítószer-fogyasztásra gyanakodtak, ezért drogtesztet hajtottak végre rajta. Nem is kellett csalódniuk, a fiatalember drog hatása alatt állt, ezért ellene kábítószerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Végül egy tanyabetörésről. A nagykirályságban az egyik őrizetlen ingatlanról vittek el ismeretlenek permetezőt, szivattyút, agregátort.

H. V.


<<< Vissza