<<< Vissza

Szentesi hidászok a Tiszán
A főváros után Szolnokon vernek hidat

2003. szeptember 5.

 
A szeptember 5 - 6-án megrendezésre kerülő V. Szolnoki Gulyásfesztivál egyik fénypontja lesz a március 14 - 16 között, Budapesten a parlament előtti Duna szakaszon megépített és nagy sikert aratott "Európa-híd" kistestvére, melyet a szentesi a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki dandár katonái építenek meg Tiszaliget és Városháza között Szolnokon, a Tiszán.

Kaszanyi Sándor őrnagy, kommunikációs főtiszt arról tájékoztatta lapunkat, hogy a híd hossza - tekintettel a Duna és a Tisza szélessége közötti különbségre, valamint az alacsony vízállásra - valamelyest kisebb lesz, mint a márciusi "Európa-hídé", azaz körülbelül 100 méter, mely magában foglal 14 folyami- és 2 parti hídelemet.

A híd funkciója viszont azonos lesz: a fesztiválon résztvevő közönség gyalogos forgalmát biztosítja majd a folyó két partja között, várhatóan szeptember 5-én 14.30-23 óra, szeptember 6-án 7-11.30, valamint 14.30 és szeptember 7-én hajnali 1 óra közötti időszakokban.

A hajóforgalom biztosítása érdekében - hasonlóan a Dunán megépített hídhoz - a hidat az előzőekben felsorolt időpontokon túl szét kell nyitni, amely legalább olyan látványos manőver, mint maga a megépített híd.


<<< Vissza