<<< Vissza

Tűzeset Szentesen

2003. augusztus 22.

 
Több ezer baromfi pusztult el annak a tűznek az áldozataként amely hétfő este pusztított Szentesen. A Szentes Városi Tűzoltóság Tájékoztatása szerint este hét óra előtt riasztották őket a tűzhöz. II. fokozattal indították az oltást, de később ezt a harmadik fokozatra emelték és riasztották a csongrádi és a vásárhelyi tűzoltókat is.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, de valószínű, hogy a második szomszéd gondatlansága okozhatta a tűzesetet. Előzetes feltevések szerint az idős férfi hegesztés után , még melegen tette helyére a fóliasátor ajtaját. A tűz valószínűleg innen indult ki, és terjedt át a szomszéd kertjére, és onnan a csirkesátrakra. A becsült kár mintegy tízmillió forint, hiszen a csirkék közvetlenül szállítás előtt álltak.

A nagy szárazság miatt szinte teljesen kiszámíthatatlan volt a tűz terjedésének iránya és gyorsasága. A közelben még több fóliasátor és lakóház is található, de a tűz ezekre nem terjedt át, a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. Ebben a nagy melegben és szárazságban mindenkinek még figyelmesebbnek és körültekintőbbnek kell lennie, hiszen a könnyen elterjedő lángok hatalmas pusztítást képesek végezni. A dohányosok különösen vigyázzanak a cigarettacsikkekkel, mert egy apró parázs is komoly tűzesetet okozhat!

K. A.


<<< Vissza